tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Akvaryum Balıkları (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/)
-   -   Kavgacı Siyam Balığı (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/18015-kavgaci-siyam-baligi.html)

Hazan 05.11.08 16:33

Kavgacı Siyam Balığı
 
Kavgacı Siyam Balığı

Kavgacı Siyam Balığı (Siamese Fighting Fish , Betta Splendens), Beta olarak da bilinir, doğal yaşam alanı Asya (Tayland, Malezya, Kamboçya ve Vietnam) olan, yaklaşık 4-6 cm boyunda bir balık türü. Özellikle erkeklerin, yüzgeçlerinin görkem ve güzelliği, ve asaletini yansıtan vakur duruşuyla dikkat çeken bir türdür.
Canlı yem betalarda renklerin daha canlı ve güzel olmasında etkilidir. Kuru yem de verilebilir. Bunun yanında belli aralıklarla (haftada bir kez uygundur) haşlanmış ıspanak verilmesi kabızlığı giderir. Betaların bağışıklık sistemleri içinse sarımsak oldukça etklidir.
Erkek betalar birbiriyle geçinemezler. Dişilerin boyları erkeklere göre daha kısadır. Tek bir erkek ve dişi beta, barışçıl balıklarla karma akvaryumda beslenebilir. Ancak bu uyum da balıkların karakterlerine göre değişmektedir. En uygunu dişi ve erkek betaları ayrı akvaryumlara almaktır. Birden fazla dişi genelde sorun çıkarmadan bir arada yaşayabilmektedir.Erkek beta, yumurtaları köpükten yaptığı yuvada korur. Sanıldığı gibi kavanozda uzun süre yaşayamazlar. Bitkilendirilmiş, geniş bir akvaryumda bakılması gereken bir balıktır.
Ama bazı betalar üreme sırasında dişiyi sıkarak yumurtaları yer. İyi bir erkek en az 500 köpük yapar. Bazı erkekler çok sakindir.Bazıları ise agresif davranırlar.Renk değiştirebilme özelliği vardır. Genelde yaşadıkları ortam oksijen bakımından fakir, durgun sulardır. Ciğerli balık denilen türdendir. Belirli aralıklarla su yüzeyine çıkıp oksijen alırlar. Ama bazı beta balıları kavanozlarda rahatlıkla yaşıyabilir.Labirentliler grubundadırlar.Yani çok az oksijenli suda hayatlarını havadan aldıkları oksijenle sürdürürler.Bu balıklarda genelde beyaz benek ve kuyruk erimesi hastalıkları gözükür.Ancak tedavisi mümkündür.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2