tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Akvaryum Balıkları (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/)
-   -   Tilapiini (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/18022-tilapiini.html)

Hazan 05.11.08 16:58

Tilapiini
 
Tilapiini

Tilapiini, Cichlidae familyasının en fazla tür içeren cinslerini kapsayan bir oymakdır.
Cins ismi ve terim olarak ilk defa, 1840'ta İskoç zoolog Andrew Smith tarafından kullanılmıştır. Bir çok ülkede besin olarak tüketimde kullanıldıklarından ülkelere göre değişik isimleri vardır.
Tilapiini 3 ayrı cinse verilen ortak addır. Bu cinsler;
Özellikleri
Sıcak iklim balıklarıdırlar. Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemiz sularında doğal olarak bulunmamakla beraber yetiştirilmektedirler. Daha çok yumuşak sucul bitkiler ve tortu (detritus) ile beslenen hepçillerdir. Tuzlu sulara dayanıklı olup acı sularda da yaşarlar. İstilacı balıklardır, bırakıldıkları sulara kolayca uyum sağlarlar.


Üremeleri
Tilapia cinsinde yumurtalar zeminde açılan yuvalara bırakılır. Döllenmeden sonra ebeveynler yumurtaların yanında dolaşıp onları tehlikeden korurlar. Sarotherodon genellikle dişi balık tarafından ağza alınır. Kuluçka dönemi burda olur. Daha sonra larvalar ortama bırakılır ve ebeveynler tarafından korunur. Tehlike zamanlarında yavrular dişi bireyin ağzına girerler.

Akvaryum balığı olarak Tilapiini
Kavgacı ve hırçındırlar. İyi bir akvaryum balığı değildirler çünkü akvaryumdaki bitkileri ve kendilerinden küçük balıkları tüketebilirler. Tilapia buttikoferi, Tilapia rendalli, Tilapia joka gibi türler tercih edilir.




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2