tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Akvaryum Balıkları (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/)
-   -   AMERİKAN ZEBRA ÇİKLİT (Cichlasoma nigrofasciatum) (http://www.tualimforum.com/akvaryum-baliklari/4497-amerikan-zebra-ciklit-cichlasoma-nigrofasciatum.html)

Hazan 04.04.08 09:12

AMERİKAN ZEBRA ÇİKLİT (Cichlasoma nigrofasciatum)
 
AMERİKAN ZEBRA ÇİKLİT(Cichlasoma nigrofasciatum)



Guatemala, Panama, El Salvador ve Costa Rica'nın tatlı sularında doğal olarak bulunurlar. 10 cm. boya kadar büyüyebilirler.

Türe özgü karma akvaryumlarda beslenmelidirler, saldırgan balıklardır. pH 6,5-7,5 arasında olmalıdır. 20-26°C sıcaklık uygundur. Bakımı tecrübe isteyen bu tür, en az 150 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdır.

Özellikle üreme zamanında iyice saldırganlaşmaya başlayan bu balıklar jack dempsey ve ateş ağız gibi orta boylu çiklitlerle bir arada tutulabilirler.

Açık alanlara veya kovuklara yumurtalarını bırakırlar. üretimleri çok zor sayılmaz her türlü ortamda rahatça üreyebilirler. Erkek ve dişi yumurtalarını ve yavrularını ortaklaşa korur. Kendilerine yuva yapmak için kumları kazabilirler. Yavrularına çok iyi bakarlar.

Bu balıklar, gençken birbirlerine alıştırılmalıdırlar. Sonradan gruba katılan bir başka balık, diğerleri tarafından hırpalanacaktır.

Bitkisel ve hayvansal yemler yerler. Diğer çiklit türlerinin yiyebileceği her türlü yemi iştahla yerler.





Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2