tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anaokulu - İlköğretim (http://www.tualimforum.com/anaokulu-ilkogretim/)
-   -   75. Yıl Anaokulu Muğla - Muğla 75. Yıl Anaokulu (http://www.tualimforum.com/anaokulu-ilkogretim/47708-75-yil-anaokulu-mugla-mugla-75-yil-anaokulu.html)

Pelince 18.07.10 16:26

75. Yıl Anaokulu Muğla - Muğla 75. Yıl Anaokulu
 
75. Yıl Anaokulu Muğla - Muğla 75. Yıl Anaokulu

Okulumuz, Muslihittin Mahallesi Özgür Sokakta Muğla Belediyesi tarafından tahsis edilmiş arsa üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır.

1998 yılında; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 5 Öğretmen , 1 Memur, 1 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 2 Aşçı ve 30 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Okulun fiziksel özellikleri: Zemin, giriş ve 1.kat olmak üzere 3 katlıdır.

Zemin katta; Mutfak, Bulaşıkhane, Yemek salonu, öğretmen ve öğrenci tuvaletleri, sığınak, su soğuk hava deposu, ambar ve kalorifer dairesi bulunmaktadır.

Giriş katta; Müdür Yardımcısı odası, danışma, 3 sınıf ve her sınıfa ait, çocukların yaş ve seviyelerine uygun tuvalet ve dinlenme odaları bulunmaktadır.

1.katta; Müdür odası, Memur odası, 3 sınıf ve her sınıfa ait, çocukların yaş ve seviyelerine uygun tuvalet ve dinlenme odaları bulunmaktadır.

Sınıflarımız çocukların seviyelerine uygun araç-gereç ve donanıma sahiptir.

Okulumuzun bahçesinde, kum havuzu ve oyun parkı bulunmaktadır.

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 7 Öğretmen, 1 Memur, 1 Hizmetli, 1 Kaloriferci, 2 Aşçı ve 160 öğrenci ile tam gün olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Misyonumuz
-Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bedensel, ruhsal, sosyal, duygusal, zihinsel gelişimlerini
desteklemek,
-Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak,

-Eğitim-öğretim ilkeleri çerçevesinde ilköğretime hazırlamak,

-Yaratıcılıklarını desteklemek,

-Her türlü sosyal-kültürel çevreden gelen çocukların aynı ortamdan yararlanmasını sağlamak,

-Özbakım becerilerinin gelişimini desteklemek,

-Dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak,

-Aileleri eğitim-öğretime katmak,

-Çevreyle barışık kendine güvenen sosyal ve dışadönük bireyler yetiştirmek,

-Çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmek,

-Toplum ve kurallarına uyan yardımsever, paylaşımcı bireyler yetiştirmek,

-Özel yeteneklerini keşfedip geliştirmek.

Vizyonumuz
-Okul öncesi eğitimin önemini ve gerekliliğini topluma yaymak,

-Atatürk ilke ve inkılâplarının doğrultusunda bilgili yetenekli insanlar yetiştirmek,

-Muğla ili çevresindeki bütün okul öncesi çocuklarını kazanıp eğitim ve öğretim yönünden onlara yardımcı olmak,
-“Bütün Çocuklar Özeldir” sloganıyla hareket edip her türlü gelişimlerine destek olmak,

-Ev ve aile sıcaklığını aratmayan sevgi dolu bir ortamda onları inceleme ve araştırmaya yönlendiren bir ortam sunmak vizyonumuzdur.

Faaliyetlerimiz

Serbest zaman etkinliğinin çocukları diğer etkinliklere ve güne hazırlama özelliği vardır. Serbest zaman etkinlikleri ilgi köşelerinde oyun ve sanat etkinliklerinden oluşmaktadır.

İlgi köşeleri; evcilik, fen ve matematik, sanat, resimli kitap, blok, müzik, kukla, eğitici oyuncak köşeleri ile amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda düzenlenen geçici ilgi köşelerini içermektedir.

Serbest Zaman Etkinlikleri içinde sanat etkinlikleri de yapılabilir. Yoğurma maddeleri, kâğıt çalışmaları, boya çalışmaları, ve kolaj gibi çalışmalardan oluşur.

Serbest zaman diliminde çocuklar yetişkin yönlendirmesi olmadan kendi ilgileri doğrultusunda oynayacakları köşeleri ve oyun arkadaşlarını seçerler.

TÜRKÇE: Türkçe etkinlikleri içinde tekerlemeler parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, görsel araçlarla hikaye anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramitizasyon, öykü tamamlama etkinlikleri yer almaktadır. Amaç; çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını desteklemek.

OYUN VE HAREKET : Öğretmen yada çocuklar tarafından yapılandırılmış, kuralları olan ve grupça oynanan etkinliklerdir. Sınıf içinde yada bahçede oynanabilir.

Psikomotor alandaki amaçlara ulaşmak için beden eğitimi çalışmalarına ( hareket gelişimi) önem verilir. Bu çalışmalar beden koordinasyonu, denge, hız, güç, vb. etkinlikleri içerir.

MÜZİK: Ses dinleme ve ayırt etme çalışmaları, şarkı söyleme, ritim çalışmaları, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma ve çeşitli işitsel algı etkinliklerini içermektedir.

FEN ve MATEMATİK: Çocukları gözlem yapmaya, araştırmaya, inceleme ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir. Deneyler, araçları tanıma ve kullanma, keşifler, icatlar,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmutfak çalışmaları, depo gezileri ve yürüyüşleri, piknikler, koleksiyonlar, ilgili bilim alanlarındaki kaynak kişileri konuk olarak çağırma, kitap ve dergileri inceleme, fotoğraf çekme ve inceleme, belgesel izleme gibi çalışmalardan oluşmaktadır.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI: Çocukların ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermektedir.

* Görsel algılama çalışmaları

1- El-göz koordinasyonu

2- Şekil, zemin ayrımı

3- Şekil sabitliği

4- Mekanda konum

5- Mekansel ilişkiler

* İşitsel algı çalışmaları

1- Dinleme

2- Konuşma

3- Sesleri ayırt etme

4- Seslerle nesneleri yada resimlerini eşleştirme

* Dikkat ve bellek çalışmaları

* Temel kavram çalışmaları

* Problem çözme çalışmaları (çizme, boyama, vb.)

DRAMA: Bu çalışmalar çeşitli kaynaşma-ısınma çalışmaları pandomim rol oynama, doğaçlama,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgöykü oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden oluşur.

ALAN GEZİLERİ: Çocukların araştırma yapmaları, problem çözmeleri ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla yapılan çevre gezileridir.

SANAT: Çocukların psikomotor alan, bilişsel alan, sosyal duygusal alan, dil alanlarında gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan etkinliklerdir.

Bu etkinliklerin içerisinde boya çalışmaları, yırtma yapıştırma, püskürtme, katlama, kesme-yapıştırma, sihirli boya proje çalışmaları, grup çalışmaları, artık mataryellerle yapılan çalışmalardır.

DİNLENME: Çocukların, bedensel gelişimini desteklemek amacıyla ihtiyaçları olan dinlenme gereksinimini karşılamaktadır.

75. Yıl Anaokulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Muğla/Merkez
Okulun Telefonu: 252 212 80 64
Okulun Adresi: Muslihittin Mahallesi Özgür Sokak MUĞLA / Merkez
Kaynak : webrehberi


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2