tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anaokulu - İlköğretim (http://www.tualimforum.com/anaokulu-ilkogretim/)
-   -   Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğanhisar Konya - Doğanhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu (http://www.tualimforum.com/anaokulu-ilkogretim/48206-cumhuriyet-ilkogretim-okulu-doganhisar-konya-doganhisar-cumhuriyet-ilkogretim-okulu.html)

Pelince 22.07.10 16:04

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğanhisar Konya - Doğanhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu
 
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğanhisar Konya - Doğanhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konya Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Okulumuzun, ne zaman açıldığını kesin olarak bilen yoktur. Ancak ,1922 yılında okula başlayarak bitiren öğrencileri yaşamaktadır. Okulumuz o tarihlerde şimdiki Ulu Camii bahçesinde kalan Abdullah ÖNOĞLUnun evinde eğitim-öğretim yapmaktaydı. 1928 yılında merhum Hacı Kamil Efendinin belediye başkanlığı zamanında bir okul yaptırma ve yaşatma derneği kuruldu. Derneğin veznedarlığına Hafız Hasan BÜYÜKÖZER, Katipliklerine de merhum Hacı Ali DOYDUK ,üyeliklerine de Merhum Rıfat TOKLU ,Merhum Mahmut Efendi getirildi. O zamanlarda Makbu Esat adında bir mühendisin planı çok beğeniliyordu. Hacı Ali DOYDUK ,Akşehire giderek şimdiki Cumhuriyet İlköğretim Okulunun planını Rüştü Beyden kopya ederek getirdi. Okulun duvar inşaatını okul yaptırma derneği karşıladı. Okulun yapımı Silleli Seyit Usta adında bir mütahide verildi. Seyit Usta 8 usta çalıştırarak,duvar yapısını 3 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.Duvar inşaatı kargir olarak yapılmıştır. Okulun çatısı ise orman bölge şefliğinden kereste temin edilerek Konyalı Adem Ustaya yaptırılmıştır. Okulun yapım masrafı Ali DOYDUKun il özel idare bütçesinden ayırttığı 5000TL ile halka yapılan salma ile karşılanmıştır.

1929-1939 yıları kurak gittiği için okulun tamamlanması 1935 yılına kalmıştır.1935 yılın da halkın yaptığı katkılarla inşaata devam edilmiş bir kısmı (1.Katı ) tamamlanarak 300 öğrenci ile öğretmenler Nesimi DOĞAN ve Ömer DİNÇER ile öğretimehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbaşlamıştır.Okulun 2.katının inşaatı 1942 yılında tamamlanabilmiştir.Bu sırada öğrenci sayısı 450 ,öğretmen sayısı 5i bulmuştur. Okulun maliyeti 35-40.000TL dir .

Okulumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Bulunduğu Yer: KONYA / DOĞANHİSAR
Adı: CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: YEĞİN MAH.
Telefon Numarası: 332 5561060
Faks Numarası:
E-mail Adresi: 710562@meb.k12.tr
Web Adresi:


http://i26.tinypic.com/64kp46.jpg

.......

Goeben 25.11.14 17:32

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğanhisar Konya - Doğanhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu
 
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Doğanhisar Konya - Doğanhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:13 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2