tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Çumra Konya
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1344

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.07.10, 18:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Çumra Konya

60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Çumra Konya

60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Konya Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; 60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, 60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, 60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, 60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Okulumuz 1 Mayıs 1979 yılında Baraj Mahallesinde okul ihtiyacı hisseden bir grup mahalle sakininin girişimleri sonucunda Baraj Mahallesi İlkokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği adında kurdukları dernekle işe başlayan ve öncülüğünü zamanın Vergi Dairesi Memurlarından Yüksel UĞUR' un yaptığı ve beraberinde Mehmet TAŞCAN, Ahmet ÇAKAL, Dede ÇALI, Mehmet UÇAK, Ahmet KUDUZOĞLU ve Mehmet TAŞ adındaki gönüllü mahalle sakinlerinin girişimleri ile okul yapılması için çalışmalara başlanmıştır. Dernek kurucu üyelerinden Yüksel UĞUR o yıllarda mahallemizde öğrencilerin okula gitmek için tren yolu geçidini atlayarak tehlikeli bir yolculuktan sonra Atatürk İlkokuluna gittiklerini her sabah şahit olurken birçok zaman da bizzat öğrencileri tren tehlikesinden korumak için sabahleyin mesaisine giderken tren istasyonunda bekleyip öğrencileri grup halinde tren yolundan atlatarak okula gönderdiğini ve öğrencilerin her gün tehlikeli bir okul yolculuğu yaptığına şahit olan Yüksel UĞUR bu nedenle mahalleye bir okul yapılması gerektiği için çalışmalara başlamış, gayretli girişimleri sonucunda Hayırsever İçeriçumralı Merhum Mehmet Yaymacı' nın o yıllarda tarla olarak ekip diktiği bu gün okulumuzun da içinde bulunduğu 3500 m2 lik alanı okul yapımı için bağışlanmasıyla işe başlanmıştır.

1979 yılından 1983 yılı başlarına kadar okul yapım çalışmaları için altyapılar hazırlanarak tamamlanmış, devletin 1983 yılı yatırım programına alınarak o günün şartlarında ihtiyaç olan 5 derslik ile okul inşaatı 1983 yılı bahar aylarında başlatılmıştır. Aynı yıl inşaat tamamlanarak 1983-1984 öğretim yılı öğretmenler gününde zamanın valisi Lütfi F. TUNCEL tarafından 60. Yıl Mehmet Yaymacı İlkokulu olarak okul eğitim öğretime açılmıştır. Okul ismini Cumhuriyetimizin kuruluşunun 60. yılında yapıldığı ve arsasının Mehmet YAYMACI tarafından bağışlandığı için 60. Yıl Mehmet YAYMACI İlkokulu olarak almıştır. Mahalleden çevre okullara giden öğrencilerin okula nakillerinin yapılmasıyla 221 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanmıştır.

Okula kurucu müdür olarak Ömer Kurt görevlendirilmiş olup, o günün şartlarında zamanla çevre düzenlemesi yapılarak okul çevreye eğitim imkânı sunmuştur. 1994 yılında Ömer Kurt'un emekliye ayrılmasıyla Okul Müdürlüğüne vekâleten İlyas CERANCI atanmış olup bir süre okul yöneticiliği yapan İlyas CERANCI' nında emekliye ayrılmasıyla okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Fikret YILDIRIM, 1997 yılında okul müdürlüğüne atanmıştır. 1983 yılından 1997 yılına kadar tek katlı 5 derslikli bina 1999 yılında Okul Müdürü Fikret YILDIRIM ve Dernek üyelerinin girişimleri sonucunda okul kaloriferli sistemine dönüştürülmüştür. Fikret YILDIRIM' dan sonra Okul Müdür Vekilliğine atanan Memduh SARKIN döneminde okul bahçesinin bir kısmı parke taş ile kaplanmıştır.

2001-2002 öğretim yılına kadar İlkokul olarak mahalleye hizmet eden okul 2001-2002 öğretim yılında ilköğretime dönüştürülmüş 5 derslikli binada mahalledeki öğrencilere 8 yıllık kesintisiz eğitim verilmeye başlanmıştır. Bu dönemden sonra öğrenci sayısının artmasından dolayı 2002-2003 öğretim yılında ikili öğretime geçilmiş, kısıtlı imkânlar ve fiziki yetersizlik nedeniyle okulun eğitim-öğretim kalitesi istenilen düzeye getirilememiştir.

2002-2003 öğretim yılından itibaren okul yavaş yavaş değişime başlamış, özellikle de 2003 Eylül ayında Memduh SARKIN'dan okul müdürlüğünü devralan Erdal OFLAZ ve ekibinin öğrenci velileri ve çevre ile uyumlu bir çalışmayla okulhem fiziki yönden hem de eğitim kalitesi bakımından giderek gelişmeye başlamıştır. Okula ilk geldiğinde okulun fiziki ve eğitim kalitesi yönünden sorunlarını yerinde tespit eden Okul Müdürü bu sorunların çözümü için yoğun çaba sarf ederek okulu yeniden atılama geçirmiştir.

İlk olarak 2004 yılında Çumra Belediyesine ait olan okul bitişiğindeki 1165 m" arsanın okul sınırları içine alınmasıyla işe başlayan Okul Müdürü Erdal OFLAZ çalışmalarını başarı ile sürdürerek kenar mahallede her zaman ilgisiz kalmış köy okulu görünümündeki okulunu ekibi ile beraber uyum içinde çalışarak gün geçtikçe değiştirmiş, bu gün itibari ile Çumra'nın gelişen okulu konumuna getirmiştir.

Okul Müdürü Erdal OFLAZ çevresindeki insanların okula göstermiş olduğu ilgiyi arttırarak onların okulun gelişimine olan katkılarını en üst seviyeye çıkarmış, öğrencilerin ve velilerin yıllardır çektikleri çile olan ikili öğretim sıkıntısını, hayal olarak düşünüleni gerçeğe dönüştürerek, sürekli okulunu ilerletmiştir. Özellikle yıllardır 5 derslikte bütün imkânlardan yoksun bir okulunkaderini veli ve çevresindeki saygın insanların destekleri ile birlikte üstün çabaları sonucunda 2007 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve bu gün itibarı ile çevrenin eğitim ihtiyacını karşılayacak şekilde modern bir okul binası ve çevre düzenlemesi ile Çumra'nın sözü edilen okulları arasına girmesini sağlamıştır. Bunun sonucu olarak 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005 ve 2006-2007 yıllarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çumra 2. Eğitim Bölgesinde 4 adet Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Bu gün itibari ile okuldaki birçok sorunun çözüldüğü 60. Yıl Mehmet YAYMACI İlköğretim Okulu Yönetici, öğretmen, veli ve çevresi ile uyum içinde çalışarak, onlarla birlikte hareket ederek gün geçtikçe eğitimdeki kalitesini arttırmaya, çağdaş eğitim kalitesini yakalamayı, yıllardır ilgisiz kalmış çevre insanının eğitim ihtiyacını karşılayarak okulun bütün ekibiningayretleri ile Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda geleceğin kendini gerçekleştirmiş, özgüvenini sağlamış, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı değerlerini benimsemiş ülkesiyle ve milletiyle her zaman övünç duyan, ülkesi ve bayrağı için gerektiğinde bütün varlığını feda edebilecek nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Şu anda okulumuz 11 derslik, sinevizyon salonu, kütüphanesi, 4485 m2'lik arsa içinde, öğrencilerin sportif faaliyetlerini karşılayacak şekilde voleybol, basketbol, masa tenisi gibi etkinler ve 1000 m2'lik parke taş ile kaplı oyun alanında 2 yönetici, 12 öğretmen ve 315 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

60.yıl Mehmet Yaymacı İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Bulunduğu Yer: KONYA / ÇUMRA
Adı: 60.YIL MEHMET YAYMACI İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: BARAJ MAHALLESİ GÜN SAZAK SK. NO:76
Telefon Numarası: 332 4472045
Faks Numarası:
E-mail Adresi: 693651@meb.k12.tr
Web Adresi: -





Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
60.yıl mehmet yaymacı ilköğretim okulu, 60.yıl mehmet yaymacı ilköğretim okulu çumra konya, 60yil, cumra, çumra 60.yıl mehmet yaymacı ilköğretim okulu, konya, konya 60.yıl mehmet yaymacı ilköğretim okulu, mehmet, okulu, yaymaci, İlkogretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İçeri Çumra Kenan Evren İlköğretim Okulu Çumra Konya Pelince Anaokulu - İlköğretim 1 29.07.10 19:13
İçeri Çumra Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Çumra Konya Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 23.07.10 15:38
İçeri Çumra Mithat Paşa İlköğretim Okulu Çumra Konya Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 23.07.10 15:30
Okçu Şehit Mehmet Kefeli İlköğretim Okulu Çumra Konya Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 23.07.10 14:24
Sürgüç Dede Mehmet Barut İlköğretim Okulu Çumra Konya Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 23.07.10 14:07


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2