tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ankara (http://www.tualimforum.com/ankara/)
-   -   Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan Firmalar - Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan (http://www.tualimforum.com/ankara/140989-hava-kalitesi-modellemesi-hazirlayan-firmalar-hava-kalitesi-modellemesi-hazirlayan.html)

Kartal 22.03.18 16:20

Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan Firmalar - Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan
 
Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan Firmalar - Hava Kalitesi Modellemesi Hazırlayan Şirketler

Hava Kalitesi Modellemesi (Aermod) yaptırma konusunda her türlü teklif ve önerileriniz için Yavuz Bey'i arayabilirsiniz. En kısa zamanda teklif ve önerileriniz değerlendirilip size dönülecektir.

ÇED Uzmanı Biyolog Yavuz Kiracı Telefon: 0507 718 18 06

Aermod - Aermod Nedir - Aermod Modellemesi Nedir

Hava Kalitesi Dağılım Modellemesi (AERMOD), işletmenin faaliyetinden kaynaklanan kirleticiler olan toz, CO, NOx, SOx, VOC vb. gibi emisyonlarının çalışma alanı içerisinde, mevcut meteorolojik koşullar altında ne şekilde yayılacağı, bu yayılma sonucunda söz konusu kirleticilerin neden olacağı muhtemel yer seviyesi çökelmelerini belirlemek için yapılmaktadır.

Hava kirliliği dağılım model çalışması uygulanırken, hava kirleticilerinin atmosfer içerisinde dağılımının nasıl olduğu, matematiksel olarak simüle edilir. Bunun için kaynak bilgileri, meteorolojik veriler, yeryüzü şekilleri gibi parametreler kullanılmaktadır. Geliştirilen bilgisayar programları ile kirleticilerin matematiksel eşitliklerinin ve algoritmaların çözülmesi sağlanır. Bunun için EPA ve Amerikan Meteoroloji Topluluğu (AMS) tarafında geliştirilen AERMOD programı kullanılmaktadır. AERMOD, endüstriyel kaynaktan yayılan emisyonların geniş bir alanda dağılımını hesaplayabilen dünya çapında kabul görmüş en gelişmiş hava kalitesi dağılım modelidir. Modelin temeli Gauss dağılımına dayanmaktadır.


NOT: Hava Kalitesi Modellemesi (Aermod) yaptırma konusunda her türlü teklif ve önerileriniz için Yavuz Bey'i arayabilirsiniz. En kısa zamanda teklif ve önerileriniz değerlendirilip size dönülecektir.

ÇED Uzmanı Biyolog Yavuz Kiracı Telefon: 0507 718 18 06


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2