tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Anne ve Bebek Sağlığı
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anne ve Bebek Sağlığı Anne ve bebek sağlıgı,bakımı,ihtiyaçları hakkında bilgiler..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sağlıklı beslenmeye mola yok!
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
750

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.01.09, 08:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sağlıklı beslenmeye mola yok!

Sağlıklı beslenmeye mola yok!

Okul döneminde okul saatlerine uygun öğün saatleri, okulda yenilen öğlen yemeklerine göre evde ayarlanan akşam yemekleri yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte sekteye uğrayabilir. Sömestr tatilinde çocuğun sağlıklı beslenmesi ise tatil sonunda başarılı bir yeni yılın garantisi sayılabilir. Bu nedenle her dönemde olduğu gibi tatil döneminde de çocuğun beslenmesine özen göstermek gereklidir.
Gizem Tutar konu hakkında: “Yarıyıl tatiline giren çocuğunuzun beslenme düzeninin çok fazla değişikliğe uğramamasına dikkat etmelisiniz, çünkü yeni bir düzene alışan çocuğunuz, okul döneminde eski beslenme düzenine dönmekte zorluk çekebilir. Bu nedenle kahvaltı dışındaki öğün saatlerinin çok fazla değişmemesine özen göstermeniz gerekir. Aynı zamanda öğün saatlerinin değişmemesi için çocuğunuzu uyku düzenine ve saatlerine dikkat etmenizde fayda vardır. Çocuğunuzun yarıyıl tatilinde mümkün olduğunca ev yemekleri ile beslenmesi, onun için yararlı olacaktır.” diyor ve ekliyor:
Tatili evde geçiriyorsanız…
Eğer sömestr tatilini evinizde ailece değerlendiriyorsanız, çocuğunuzun günde 3 ana 2 ara öğün beslenmesi gerekir. Kahvaltı öğününün atlanmaması çocuğunuzun günlük enerji düzeyi açısından önemlidir. Ara öğünler ise öğle ve akşam yemekleri arasına ve gece yatmadan önce saatlere eklenebilir. İlk ara öğünde küçük bir sandviç veya 1 dilim ev yapımı kek veya meyve, ikinci ara öğüne ise 1 su bardağı süt veya yoğurt eklenebilir. Çocuğunuzu mümkün olduğunca fastfood besinlerden uzak tutmanız onun için sağlıklı bir tutum olacaktır. Çocuğunuzun isteyebileceği fastfood besinlerin benzerlerini evde sağlıklı metotlarla siz de pişirilebilirsiniz. Örneğin çocuğunuz patates kızartması seviyor ve onu yemek istiyorsa, fırında elma dilimli patates pişirilebilir ve onu mutlu edebilirsiniz.
Çocukların ana öğünlerinde 4 ana besin grubu olan süt ve süt ürünleri, et çeşitleri, ekmek- pilav veya makarna gibi besinlerin ve de sebzelerin yer alması gerekir. Eğer çocuğunuz bir öğün bu besin gruplarından birini eksik tüketirse diğer öğünde bu eksiklerini tamamlamalısınız.
Tatile çıkıyorsanız…
Eğer çocuğunuzla birlikte bu yarıyıl tatilinde seyahate çıkmayı düşünüyorsanız çocuğunuzun beslenmesi ile ilgili dikkat edilecek noktalar daha fazladır. Öncelikle çocuğunuzu açık satılan besinlerden uzak tutmanız gerekir, çünkü bu tür besinler besin zehirlenmesine neden olarak tatilinizi zehir edebilir. İçtiği suyun mutlaka temiz olmasına ve mümkünse kapalı şişelerde olmasına dikkat etmelisiniz. Tatile çıkan çocukların sebze ve meyve tüketimi genelde azalır. Eğer çocuğunuzun sebze ve meyve tüketimi yetersiz ise taze sıkılmış meyve sularını ve %100 meyve ve sebze sularını vitamin ihtiyacını karşılamak için kullanabilirsiniz. Tatilde olan çocuğun unutmak istediği bir diğer besin de süt olabilir. Bu durumda kutu sütlerden yararlanarak, çocuğunuzun günde mutlaka iki küçük kutu süt içmesini sağlanmalısınız. Eğer çocuğunuz süt içmekte zorlanıyorsa, güvenilir kurumlardan alacağınız sütlü tatlılar da sağlıklı seçimler olabilir.
Tatili akrabalarınızla geçiriyorsanız…
Akraba ziyaretleriniz hele de bunlar yatılı misafirliklerse, çocuğunuzun beslenmesi açısından kriz yaratabilir. Özellikle akrabalarınızın çocuğunuz üzerinde yemek yemesi üzerine kuracağı baskı, çocuğunuzun kilo almasına veya tam tersi yemek yemeye direnç geliştirmesine neden olabilir. Bu durumda yapmanız gereken, akrabalarınızı kibar bir dille uyarmak olmalıdır. Misafirlikle ilgili diğer bir istenmeyen durum ise, misafirin umduğunu değil bulduğunu yemesidir. Eğer akrabalarınız çok fazla kızartma, kavurma, hamur işi gibi sağlıksız besinler tüketiyorsa, bu sorunu çözmek için ev sahiplerine mutfakta yardım etmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için menüyü yönlendirme şansınız olur. Eğer meyve tüketmeyi sevmeyen bir akrabanıza ziyarete gidiyorsanız yanınızda mutlaka kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir gibi kuru meyveler alın. Böylelikle evden çıkamasanız bile çocuğunuza meyve yedirme şansınız olacaktır.
Çocuğunuzun düzenli olarak tüketmesi gereken besin grupları; süt ve süt ürünleri (süt, yoğurt, ayran, sütlü tatlı gibi.), et ürünleri (kırmızı et, köfte, tavuk, balık), ekmek benzeri besinler (pirinç, bulgur, makarna, ekmek gibi.) ve sebze-meyvelerdir. Okul çağındaki bir çocuğun ortalama olarak günde 2 su bardağı süt veya yoğurt, 1–2 dilim peynir, 3–4 köfte kadar et veya tavuk veya balık, 4–5 kaşık sebze yemeği, 2–3 porsiyon meyve ve 3–4 dilim ekmek veya ekmeğe benzer besin tüketmesi gerekir.
Fiziksel aktivitelere yönlendirin
Günümüz çocukları ne yazık ki fiziksel aktivite açısından oldukça kısıtlı yetişmektedir. Bu durum da aslında çocukların sağlıksız ve dirençsiz yetişmesine veya kilo almasına neden olur. Tatilin bir güzel yanı da çocuğunuzun fiziksel aktiviteye ayıracak vakti olmasıdır. Havaların soğuk olması nedeniyle dışarıda spor veya egzersiz yapma olanağı olmayan çocuğunuzu, kısa dönemli bir spor kursuna yönlendirmek, hem sağlığını hem de ilgi alanlarını geliştirmek açısından önemlidir. Çocuğunuzun tatil döneminde yapacağı düzenli egzersiz, kaslarının gelişmesini, boyunun uzamasını, kendine güveninin artmasını ve iyi bir tatil geçirmesini sağlayacaktır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
beslenmeye, mola, saglikli, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ezgi Mola Hayatı-Ezgi Mola Biyografisi Başak Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 2 18.02.13 00:40
Mola Vermek Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 16.09.12 16:54
Kara Tren Gelmez Mola Notası Melodi Notalar & Akorlar 0 15.03.11 05:00
Ay Balığı (Mola mola)-Ay Balığı Hakkında Genel Bilgi Fenci Balıklar 0 11.05.10 21:04
Ezgi Mola Resimleri - Ezgi Mola Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 17.12.09 01:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:28 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2