tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Emziren Annenin Beslenmesi (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/33591-emziren-annenin-beslenmesi.html)

Başak 25.06.09 00:28

Emziren Annenin Beslenmesi
 
Emziren Annenin Beslenmesi



Emziren anne hemen hemen hamilelik yaşantısının aynısını sürdürmelidir. Yorulmamalı, mümkün olduğunca çok uyumalı, sert sporlar yapmamalı ancak her gün yürüyüş yapmalı ve sakin bir hayat sürmelidir.
Beslenme tarzı da aynı olmalı ( taze, besleyici, hazmı kolay çeşitli besinler) fakat biraz daha çok besin alınmalıdır. Hamileyken, günde 2500 kaloriye ihtiyaç varken, şimdi 3000 kaloriye ihtiyac vardır. Bunun nedeni bebek 15 günlük olduğunda annenin ona 500 gr süt sağlaması gerekmektedir.
Bu ilave kalorileri elde etmek için


Kuvvetli bir sabah kahvaltısı (ballı,yumurtalı,tahıllı vs. ) ve ikindi kahvaltısı yapmak,
Normal beslenmeye ilave olarak kalsiyumu, fosforu , proteini bol besinler (süt, süt ürünleri, peynirler, yumurta, balık, et) ve vitaminli, mineralli meyve ve sebzeler yemek gerekmektedir.
Ancak anneye gereken sadece kalori değil aynı zamanda daha fazla sıvı ve daha fazla sudur. Çünkü anne sütünün % 90’ı sudur. Bu da emziren annenin su ihtiyacını gösterir. Annenin günde ortalama üç litre sıvı içmesi gerekmektedir.

Emzirmeye başlamadan önce annenin ulaşabileceği bir yerde bir bardak süt bulundurmasında fayda vardır. Emziren annelerin emzirirken ağzın kuruduğu bilinen bir durumdur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:13 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2