tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Emzirme Göğüsleri Bozar mı? (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/33593-emzirme-gogusleri-bozar-mi.html)

Başak 25.06.09 00:30

Emzirme Göğüsleri Bozar mı?
 
Emzirme Göğüsleri Bozar mı?


Kesin olarak bir sonuca varmak güçtür. Bazı doktorlara göre, göğüsleri bozan emzirmeden çok hamileliktir.
Hamilelikte meme bezlerinin büyümesi, daha sonra da küçülmesi göğüslerin bozulmasına neden olabilir. Anne bebeğini emziriyorsa, meme bezleri birden bire küçülmedeğinden, emzirme göğüs güzelliği açısından faydalı bile denebilir. Bu nedenle sütü, yeterli tedbirleri almadan, kesmek göğüsleri bozabilir.

Göğüslerin bozulmasının ana nedenlerinden biri de aşırı yemektir. Birçok anne sütünün iyi ve bol olması için börek, pasta gibi besleyici gıdaları bol yemesi gerektiğini düşünür. Ancak bu tip kontrolsüz beslenme vucüdda aşırı yağ depolanmasına ve aşırı kilo alınmasına neden olur. Bu yağın yarattığı ağırlık göğüsleri düşürür.
İyi bir sutyen ve dengeli beslenme sayesinde hamilelik öncesi göğüslere kavuşmak mümkündür. Bu arada çok önemli bir diğer husus da doğumdan evvel ve sonra yapılan jimnastik ve sporlardır. Özellikle yüzmenin göğüs kaslarını güçlendirici etkisi tartışılmaz.
Sonuç olarak emzirme ile hamilelik sonrası estetiği bozuk göğüs arasında kesin bir bağ kurmak zor gözükmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2