tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Doğru Ana Kucağı Nasıl Olmalı? (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/33729-dogru-ana-kucagi-nasil-olmali.html)

Başak 25.06.09 23:58

Doğru Ana Kucağı Nasıl Olmalı?
 
Doğru Ana Kucağı Nasıl Olmalı?


Ana kucağı, sizin rahatınız, bebeğinizin ise konforu ve oyalanması için oldukça kullanışlıdır. Bebeğinize bakarken başka bir işle uğraşmanız gerektiğinde ya da bebeğinizi taşımaktan kolunuz yorulduğunda bebeğinizin içinde rahatça oturabildiği ana kucağı, en iyi çözümdür. Taşınabildiği için de oldukça pratiktir.

Ana kucakları yaşa göre değil, bebeğinizin ağırlığına göre değişir. Bazı ana kucaklarında bebeğinizi oyalamak için ön oyuncak barı, bazılarında bebeğinizi güneşten veya ışıktan koruyabilmek için tente bulunabilir. Ailelerin ana kucağı alırken dikkat etmesi gereken noktalar, bebek büyüyünce de kullanılabilmesi için oturacak yerinin geniş olması, katlanabilmesi ve sallanabilmesidir. Bazı ana kucakları pille çalışan titreşim özelliğine sahiptir. Bazılarında yine pille çalışan müzik özelliği vardır, böylece bebeğiniz ana kucağında yatarken güzel melodiler bebeğinize eşlik edecektir.
Ana kucağında güvenlik, ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Bebeğiniz yatarken ellerini ve ayaklarını hareket ettireceğinden ana kucağından düşmemesi için emniyet kemeri mutlaka takılmalı ve bebek yalnız başına bırakılmamalıdır. Ana kucaklarında 5 noktalı emniyet kemeri olanlar daha güvenlidir.
Ana kucağını içinde bebeğiniz varken asla taşımamalısınız, ana kucakları genelde katlanabilir özelliğe sahip olduğundan, bebeğiniz içindeyken taşıyorsanız katlanabilir. Ana kucağı oto koltuğu olarak da kullanılmamalıdır.
Ana kucağını koyduğunuz yer de çok önemlidir. Ana kucağı asla masa üstü gibi bebeğin düşebileceği yüksek yerlere konmamalı, daha geniş yüzeyli, alçak yerlerde kullanılmalıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2