tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Çalışan Anne Olmanın Zorlukları (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/5974-calisan-anne-olmanin-zorluklari.html)

Güllü 29.06.08 05:48

Çalışan Anne Olmanın Zorlukları
 
ÇALIŞAN ANNE OLMANIN ZORLUKLARI



Çalışan bir anne olmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz fakat bu hayata küsmek anlamına gelmiyor. Bazı kolaylıklarla bunun üstesinden geleceğinize eminiz.

Dış görünüşünüzü ihmal etmeyin

Anneliğin ilk yılları bir kadının kendine en az dikkat ettiği dönemdir. Fakat çalışmak niyetindeyseniz, yüzünüzde elma püresi artıklarıyla, saçınız başınız dağılmış bir halde ofise gidemezsiniz. O yüzden işe başlamadan birkaç gün önceyi tamamen kendinize ayırın ve tepeden tırnağa kişisel bakımınızı yaptırın. Unutmayın ki çalışan bir kadın içinde bulunduğu sosyal çevreye göre dış görünüşüne özen göstermeli.

Her şeyi not alın

Bu noktada zamanlama yeteneğinizi devreye sokun. Hiçbir şeyi kafanıza yazmayın, yanınızda daima her ayrıntıyı not aldığınız küçük bir not defteri bulundurun. Günlük işleriniz, randevularınız, alışveriş listeniz hepsi bu defterde olsun.

Gün içinde çocuğunuzla iletişim kurun

Ofisteki işlere dalıp çocuğunuzu unutmayın. Gün içinde evi arayıp bakıcıyla konuşun, bebeğinize sesinizi duyurun, işyeriniz eve yakınsa öğle tatilinde eve uğrayın.

Diğer çalışan annelerle bağlantı kurun

Kaygılarınızı, sıkıntılarınızı diğer sizin gibi çalışan annelerle paylaşın. Bu davranış dünyada tek başınıza olmadığınızı ve sizin gibi kişiler olduğunu hatırlatacaktır.

Yardım istemekten çekinmeyin

Bebeğinizin sorumluluğunu tek başınıza üstlenmeyin her şeyi eşinizle paylaşın. Ayrıca annenizden ve kayınvalidenizden de yardım isteyebilirsiniz.

Tolga 24.06.20 17:31

Çalışan Anne Olmanın Zorlukları
 
Çalışan Anne Olmanın Zorlukları

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2