tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Anne ve Bebek Sağlığı (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/)
-   -   Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları (http://www.tualimforum.com/anne-ve-bebek-sagligi/62064-bebeklerde-sik-gorulen-barsak-hastaliklari.html)

EZEL 25.11.10 04:30

Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları
 
Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları



Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları

İğnekurdu Hastalığı:

5-10 mm uzunluğunda, beyaz renkli ve yuvarlak bir barsak kurdu olan iğne kurdunun dişisi, makat dolaylarında yumurtlar. Çocuk kaşınır, ellerini kirletir ve sağlık koşullarına uyulmazsa, yumurtaları yeniden yutar, kısır döngüde böylece sürüp gider.

En tipik belirti, makattta şiddetli kaşıntıdır. Bazen sindirim bozuklukları da önemli boyutlara ulaşır: Karın ağrıları, dışkıdaki yumuşaklık ya da doğrudan doğruya ishal, mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık belirtileri veren veren ince ve kalın barsak iltihabı. Çabuk çabuk sinirlenme, haşarılık, yaramazlık, uykusuzluk biçiminde sinir bozukluklarına sık rastlanır. Küçük kızlarda, iğnekurları, dış üreme organı döl yolu iltihaplarına da yolaçabilir.

Teşhis, akşamları dahada artan makat kaşıntısına dayandırılır. Geceleyin makat üstüne yapışkan kağıt uygulanarak, ertesi gün yumurtalar mikroskop altında kolayca teşhis edilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2