tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Aslan (http://www.tualimforum.com/aslan/)
-   -   Aslan Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 (http://www.tualimforum.com/aslan/37175-aslan-burcu-aylik-yorumu-eylul-2009-a.html)

Okyanus 21.09.09 07:19

Aslan Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
 
Aslan Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
26 Ağustos tarihinde burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, sizler açısından her ne kadar etkileyici gibi gözükse de, Merkür gezegeninin Eylül ayındaki geri hareketinin Terazi ve Başak burçları üzerinde gerçekleşecek oluşu, ilişkilerde dikkatli hareket etmemiz gerektiğinin işaretidir. Size dikkat çekici bir görünüm, karşı cins üzerinde etkili olmasını sağlayan olumlu bir yansıma getirici bu enerji, eğer Merkür geri hareketi olmasaydı yeni bir aşkın işareti olarak son derece değerli sayılabilirdi. Lakin bu dönemde yenilik anlamındaki herşeyi son derece dikkatli bir şekilde ele almamız gerektiğinden sizlere düşen daha inceleyici ve ayrıntıları daha gözlemleyici bir şekilde hareket etmektir. Venüs Aslan burcu seyir zamanlarında bir Aslan daima kendi ilkeleri, istekleri doğrultusunda ilişki kurmaya yatkındır.
İlişkisi düzgün seyirde ilerleyen Aslanlar açısından bu dönem partnerinizin sizi daha çekici bulmasını, size ne kadar aşık olduğunu düşünmesini sağlayabilir. Aranızdaki sıcaklık oldukça artabilir. Merkürün geri harekette oluşunun sizin gibi ilişkisini sağlam temellere oturtmuş kişiler açısından bir sakıncası yoktur. Çünkü siz zaten partnerinize karşı nasıl konuşmanız gerektiğini, onu rahatsız edebilecek durumları gayet iyi bilirsiniz. O da aynı şekilde davranabilir. Eğer ilişkiniz uzun zamandır gayet yolunda gidiyorsa, Venüs Aslan burcu seyrinde iş hayatınız ve çevrenizle alakalı konularda gözden geçirmelerde bulunur, birbirinize destek olmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca ilişkinizle alakalı konularda ileriye yönelik bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız benim önerim ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın bu dönemde beklemede kalmanızdır. Enine boyuna herşeyi ele almanız faydalı olur.
İlişkisi sorunlu olan Aslanlar açısından bu tarihler arasındaki gelişmeler daha farklıdır. Gerek fiziksel gerekse davranış olarak yükselen enerjiniz nedeniyle partneriniz üzerinde hakimiyet kurmaya kalkmanız mümkün olduğundan son derece dikkatli hareket etmeniz gerekecektir. Çünkü iletişim evinizde 31 Ağustos tarihinden itibaren(gölgeli günler) etkili olmaya başlayacak Merkür gezegeninin Terazi burcundaki geri hareketi, beraberliğinizle ilgili mevzularda kararsız ve tereddütlü şekilde iletişimde bulunmanız anlamına gelir ki, çatışmaya düşmekten korktuğunuz için, başkalarının görüşlerine fırsatçı bir şekilde uyum sağlayabilirsiniz. Hatta kimi zaman tepeden bakma, gerçekçi olmayan fikirlerinizi öne sürme gibi durumlar da görülebilir.
İlişkisi veya evliliği sorunlu olup, bir başkasıyla gizli ilişkisi olanlar için bu dönem daha da dikkatli olmayı gerektiriyor. Çünkü kafanızın içindeki iki seçenekten birini tercih etme durumunuz var demektir. Ya evliliğinizi sürdürecek, şu anki beraberliğinizi bitireceksiniz veyahut evliliğinizi bitirerek birlikte olmayı düşündüğünüz kişiyi tercih edeceksiniz. Venüs burcunuzda ilerlediğinden egonuz oldukça yükseldiğinden doğal olarak özgür bir şekilde hareket etmek ihtiyacı duyabilirsiniz. Oysaki bu dönemde vereceğiniz karar daha sonra pişman olmanız veya şartlar tam anlamıyla olgunlaşmadığı için sorun yaşamanız mümkündür. Benim tavsiyem, hangi yönde karar almayı düşünüyorsanız düşünün, diğer seçenekle ilgili stratejinizi iyi belirlemenizdir. Bu belirleme bu geri hareket esnasında gayet iyi yapılabilir. Fakat uygulamaya kesinlikle kalkışılmaz. Evliliğinizi(uzun süreli ilişkinizi) bitirmek istiyorsanız çok iyi düşünün, herşeyi iyi ayarlayın ve Mars gezegeninin gizlilik evinizdeki 16 Ekim tarihinde bitecek seyrinden sonra yürürlüğe koyun. Ben burada bir bilgilendirmede daha bulanayım. 17 Ekim sonrası Mars gezegeni burcunuzda ilerlemeye başlayacak ve neredeyse 2010 yılının Haziran ayına kadar bu seyrini sürdürecek. Yani atak olmak ve girişimde bulunmak için bolca vaktiniz olacak. O yüzden Eylül ayını gerçekçi gözlemlerde bulunmak ve sabırlı bir şekilde geçirmeye çalışınız.
İlişkisi olmayanlar açısından Eylül ayındaki gelişmelere gelince. Venüsün Aslan burcu seyri tabi ki üzerinizdeki parıltının artması anlamına geldiğinden doğal olarak olumludur. Bu arada karşı cins tarafından beğenilmeniz, tercih edilmeniz mümkündür. Fakat Merkür gezegeninin iletişim evinizdeki 6 Eylül-17 Eylül arasındaki seyri, sözel olarak dikkatli olmanız, sözler vermemeye çalışmanız, karşınızdakini iyi incelemeniz açısından önemlidir. Karşınıza çıkan kişiyle öncelikle arkadaş olarak kalmaya ve onu tanımaya özen gösteriniz. Nasıl biri, nasıl iletişimde bulunuyor, nasıl bir yaşam sürmüş, kimlerle bugüne kadar beraberliği olmuş bütün bunları gözden geçiriniz. Ayrıca Mars gezegeninin gizlilik evindeki Yengeç burcu seyri, cinselliğinizi ve cazibenizi kullanabilme konusunda isteksizlik yaratıcı bir yansımadır. Böyle durumlarda, psikolojik yöndeki sıkıntılarınızı partnerinizle karşılıklı olarak konuşmanızda fayda vardır. Eylül ayındaki enerjilerden tüm burçlar olarak etkileneceğimizden dolayı, partnerinizle aranızda sorunlar oluşmaması için bu yöndeki durumunuzu karşılıklı konuşmak gayet olumludur. Bu dönemde birlikte olduğunuz kişi ve yaşadığınız ilişkiye olan inancınız tam ise, olumsuzluklardan etkilenmeden sevdiğiniz kişiyle sağlıklı bir şekilde cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Tersi durumda ise, güvensizlik veya genel keyifsizliğinizin neden olduğu isteksizlikler görülebilir. Bir önemli konu, gizli saklı yaşanan ilişkilerle alakalıdır. Bu dönemde özellikle bu konuda daha dikkatli hareket etmeniz, sırlarınızı başkalarıyla paylaşmamanız faydalıdır. Çünkü iletişim evindeki geri hareket özellikle ilişki açısından yakınlarınızla aranızda yaşanabilecek sorunların göstergesidir.
İş ve Kariyer
25 Ağustos – 16 Ekim tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin seyri siz Aslanlar için girişim ve faaliyet, yenilik ve uygulama, mücadele etme ve mücadeleyi kazanma aşamalarında çekingenlik, incinebilirlilik anlamında bir yansıma olup, güçlü olmak adına kendinizi zorladığınız bir zaman dilimidir. Eylül ayı zaten Merkür geri hareketi nedeniyle tüm burçlar açısından bir içe yönelik anlamına geldiğinden, bir de Mars gezegeninin bu seyrini düşünecek olursak, bir Aslanın fiziksel enerjisinin gayet düşük olduğu ve yorucu çalışmalardan kaçındığı veya kaçınmak zorunda kaldığı bir dönem olarak değerlendirebilirim. Ayrıca hedefleriniz konusunda hayalci, ilgi duyduğunuz şeylerin peşinden gitme konusunda kararsız, kimi zaman oldukça değişken çoğunlukla aşırı duyarlı davranmanız anlamına da gelebilir. Ben bu süreç için, yaşama karşı küskün olduğunuz bir dönem olarak adlandırmaktayım. Hani bazen kadere teslim oluruz ya, yani mücadele etsek istediğimiz gibi hareket etmemiz mümkün değildir, etmesek içimizde belli bir öfke birikir. Aynen böyle bir döneme benzer. Aileniz veya kendinizle alakalı sağlık problemleriyle uğraşılabilir veya içinizden pek bir şey yapmak gelmeyebilir. Üzerinizdeki baskılar nedeniyle öfkenizi boşaltmaya ihtiyaç duyduğunuzda dikkatsiz hareketlerde bulunmanız mümkündür.
Benim bu enerji hakkında şu ana kadar yazdıklarımın sizi rahatsız ettiğinin bilincindeyim. Fakat bu tarihler arasında olabileceklerin bilincinde olursak sürece hazırlıklı girmemiz kolay olur kanaatindeyim. Bu sadece Mars gezegeninin Yengeç burcunda ilerlemesinin yarattığı pasifize olma haliyle sınırlı kalmayıp, Merkür geri hareketinin de bu döneme rastlaması nedeniyle yaşanılan durgunluğu göstermesi açısından önemli bir dönemdir. Kaldı ki, Mars gezegeninin bu enerjisi devam ederken, Merkür geri harekette olmasaydı bile, bu enerji girişimde bulunma ve kararlılık anlamında güvensizlik duyduğumuz bir dönemin işaretiydi. Anlıyoruz ki bu tarihler arasında geriye çekilerek, olan biteni gözden geçirmek en doğrusu. Yalnız bunu yaparken kendinize yüklenmeden, aşırı duyarlılık içinde öfke nöbetlerine tutulmadan hareket etmek gerekiyor. Çünkü bunun en başta zararı, verimsiz çalışmanız anlamına geleceğinden size olacaktır. Bu süreci bir onarım zamanı gibi görüp sizi ilgilendiren yaşamsal konuları gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz faydalıdır.
Yakınlarınızla empatide bulunmak, başkalarını iş veya özel anlamda elinizden geldiğince desteklemek, güvenliğinizi inşa etmek adına eksikleriniz varsa bunları tamamlamaya çalışmak, mütevazi bir şekilde isyan etmeden yaşamak en doğrusudur. Her ne kadar yavaşlık hatta sıkışmışlık içinde olsanız da, kendinizi kontrol etmeniz, hayata olgun bir şekilde yanaşmanız, hedeflerinizden vazgeçmemeniz, başarı için sorumluluklarınızın bilincinde olmaya devam etmeniz, bu dönemin bitiminde vakit kaybetmeden karmaşaya düşmeden girişimlerde bulunmanız adına etkili olacaktır. Bana göre Eylül ayı, 17 Ekim tarihinde burcunuzda ilerlemeye başlayacak ve 2010 yılı Haziran ayını kadar devam edecek Mars gezegeninin, aktif enerjisini daha olumlu yönde değerlendirmeniz adına güç toplama zamanınızdır. Çünkü ondan sonra epeyce koşturmanız olacaktır. O nedenle lütfen Eylül ayını kayıp bir zaman olarak görmeyin, aksine kendinizi geliştirin, güven duygunuzu gözden geçirin, hayatınızdan çıkarılıp atılması gerekenleri tespit edin ve bunları ayıklayın. Böylece Ekim ortalarında yolunuza çıkabilecek tüm engelleri bertaraf etmiş olursunuz.
Parasal Durumunuz
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında, yöneticiniz Güneş gezegeni Başak burcunda seyrine başlayacaktır. Bu seyir maddi kazancınızla alakalı yaşam evinde gerçekleşeceğinden, mali konularda gayet titiz ve inceleyici tarzda hareket etmeniz mümkündür. Daha açık ifade etmek gerekirse ister istemez dikkatli olabilirsiniz. Tabi bu, aşırı endişeli davranmanız anlamına gelmediği gibi, saplantılı düşünmeniz anlamında da değildir. Sadece biraz daha harcamalarınız konusunda özenli davranmanız ve gereksiz alışverişlerden uzak durmanız gerekir. Eğer iş hayatınızla ilgili konularda maddi açıdan sıkıntılarınız varsa hatta işsizseniz doğal olarak belli bir bütçe dahilinde hareket etmek en faydalısıdır. Bu seyirin başladığı sıralarda Merkür Terazi burcunda ve iletişim evinizde geri harekette olacağından özellikle ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda mali açıdan daha dikkatli hareket etmeniz gerekebilir. Kafanızın içindeki plan ve projelerinizi gerçekleştirmek için tüm ilişkilerinizi, başkalarıyla olan bağlantılarınızı iyice gözden geçiriniz. Atmayı düşündüğünüz adımlardan önce, ne yönde ilerlemek istediğinize ve bu seçtiğiniz yolun size kazandıracağı artıları ve kaybettireceği eksileri iyice hesap ediniz.
Güneş gezegeninin para evinizdeki seyrinin bitmesine 4 gün kala, Merkür geri hareketine kazanç evinizde devam etmek üzere geri dönecektir. Böylece 18 -28 Eylül tarihleri arasında, hem Güneş hem de Merkür yanyana ilerlemeye başlayacaklardır. Bu iki seyir devam ederken, 18 Eylül günü maddi kazanç evinizde Yeniay oluşacaktır. Bütün bunların anlamı, bir yandan yenilik anlamında girişimde bulunmaya çalışan sizler, diğer yandan geri hareket nedeniyle düşünmek zorunda kalacaksınız. Oysaki geri hareket olmasaydı, bu yeniay parasal anlamda yeni girişim demekti. Fakat böyle bir durumda yapılması gereken, hem bütçenizi, girişimde bulunmak istiyorsanız planlarınızı, yatırım yapmak istiyorsanız bütçenizi, iş girişimde bulunmak istiyorsanız alacağınız miktarı her ayrıntısına kadar incelemeniz demektir. Ve bu incelemeyi geri hareketin gölgeli günlerinin bitimine kadar sürdürmeniz gerekiyor. Aynı şekilde rutin bir yaşamınız varsa , o zaman da, gerek Güneş, gerek Yeniay gerekse Merkür geri hareketinde elinizdeki miktara göre yaşamanız, ölçülü ve ılımlı şekilde hareket etmeniz, detayların farkında olarak ilerlemeniz gerekiyor.
Pozitif Enerjili Günler :6-7-11-12-15-16-19-20-23-24-25
Zayıf Enerjili Günler 1-2-3-21-22-28-29-30
Aşkta En Şanslı Günler :23-24-25
Yeniay :15-16
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :1-2-3-28-29-30
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


astroloji@haberturk.com



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2