tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   ATATÜRK -Şiir-Döküman (http://www.tualimforum.com/ataturk-siir-dokuman/)
-   -   Ankara’yı Neden Başkent Yaptım ? (http://www.tualimforum.com/ataturk-siir-dokuman/37769-ankara8217yi-neden-baskent-yaptim.html)

SERDEM 11.10.09 08:42

Ankara’yı Neden Başkent Yaptım ?
 
ANKARA’YI NEDEN BAŞKENT YAPTIM ?
Sıcak bir günün akşamında yanında bazı ileri gelenler ile köşkü’nün bahçesinde dolaşıyordu. Ben de o sıralar eski köşk’ün tavan dekorlarıyla meşguldüm. Tozlu ve sisli bir akşam Ankara’nın üzerine çökmüştü. Yer yer toz hortumları semaya doğru yükseliyor ve manzaraya daha boğucu bir hava ekliyordu. Bize:
- Ankara’yı hükümet merkezi yapmakla iyi mi ettim? Diye sordu.
Tabii herkes müspet cevap verdi. Arkasından :
- Neden ? Suali gelince, kimi stratejiden, kimi siyasetten bahsetti. Hatta birimiz “kayalık güzeldir” gibi bir estetik nazariye de ortaya attı. Atatürk :
-” Şimdi dalkavukluğu bırakın” diye münakaşayı kapattı. Ankara’nın hükümet merkezi olmak için saydığınız meziyetleri beni ikna etmeye yetmez. Ben Ankara’yı hükümet merkezi yapmakla büsbütün başka bir hedef güttüm. Türk’ün imkansızı imkan haline getiren kudretini dünyaya bir kere daha tekrar etmek istedim. Bir gün gelecek şu çorak tarlalar, yeşil ağaçların çevirdiği villaların arasından uzanan yeşil sahalar asfaltlarla bezenecek. Hem bunu hepimiz göreceğiz. O kadar yakında olacak.
Anekdotlarla Aatatürk Em.Tümg.Muzaffer Erendil


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:33 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2