tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Elsanatları,Örğü,Dantel,Nakış > Elişi Örgü Modelleri > Atlı- Bere-Eldiven Örnekleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Atlı- Bere-Eldiven Örnekleri Atkı,bere,eldiven,çorap modelelri örnekleri yapılışları ve şemaları


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tığ İşi Şapka ve Bereler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2151

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.08.08, 07:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tığ İşi Şapka ve Bereler













Deniz Şapkaları merak eden arkadaşlar.....
Deniz yıldızı olan ve Beyaz yelkenli olan şapka aynı sayılır. Bu 2 modeli aynı düşünün. Balık modeli de bu modellerin kenarsızı. Ben şimdi bu 3 modele tarif veriyorum. En son Deniz anası modelini anlatacağım.
Önce sık diş denen tığ örgü şeklini sanırım bilmeyeniniz yoktır. Bunu hiç bilmiyorsanız; hemen bu tarifi okumayı bırakıp bir bilen bulun.. Size göstermesini isteyin..) Belki de Ayşem tarif vermiştir. En azından buraları bir karıştırın. Bilmeyene anlatacak kadar inanın vaktim yok...
Örme işlemini anlatmaya başlıyorum.
7 zincir çekin. Üzerine sık dişle dolgu yapın. 2. sırda bir tek çift batın. 3. sırada gene arada çift batarak çoğaltma işlemine devam edin. Burada amaç bombe vermeden devam etmek. Yani elimizdeki örgüyü düz bir yere koyduğumuzda tabak gibi dümdüz olacak. Gerekli büyüklük aşa yukarı bir çay fincanı tabağı büyüklüğü kadar olacak. Yani pasta tabağından daha küçük olmalı.
Bu büyüklüğe eriştiğimizde her sırayı örerek devam edeceğiz. Artma işlemi yok. Her tur sık diş yaparak taaa ki alnımıza gelene dek. Bere anlımıza geldiğinde gene arttırımlar başlıyor.
İlk sırada 3 sık diş yapın. 1 kez çift batın. Böylece çapkanın etrafını bir tur dönün.
2. sırada 5 sık diş yapın. 1 kez çift batın. Gene şapkanın etrafını dönün. Bu sistemle şapkayı başınıza geçire geçire boyunu ayarlayabilisiniz. Modelde 9 sıra saydım ama bu kişiye göre değişen bir olay. Herkes kendi başına ( çocuğunun ) göre ölçüp yapabilir. Bittiğinde ipi koparın. Süslemeleri yapalım.
Deniz yıldızı yapımı başlangıcımızdaki gibi. Yuvarlak bir motif yapalım. Bu yuvarlaktan zincirle 5 kol çıkalım. Bu kollarda sık dişle doldurulmak suretiyle oluşacak. Daha sonra oluşan bu yıldızı şapkanın üzerine aynı iple dikin..
Gelelim yelkenli modele;
Bu şapkanın kenar çevresinde renk değişikliği yapıyoruz. O şekilde bu modelde tamamlanıyor. Bittiğinde kenar renginden tam 2 rengin bşrleştiği yeri ikiye katlıyarak küçük bir tığ oyası geçiyoruz. Modelde kullanılan iş: 2 trabzan üzerine 3 zincir çekilerek geri batılmış. Sizler burada istediğiniz gibi bir iş kullanabilirsiniz. Farklı bir süslü oya da olabilir. Gelelim yeklenlimizee.. Kırmızı bir iple yaklaşık 15 zincir çekin. Bu zincirin üzerine sık diş yapın. 5 sıra olacak. Dileyen kenarlarını daraltabilir. Modelde daraltma yapılmamış.. Sonra beyaz bir iple 10 zincir çekin. Bu zincirin üzerini de sık dişle doldurun. Bir yönden dönerken sonuna kadar gitmeden geri dönünki 3 gen şekil oluşsun. Bu şekilde 2 sık diş kalana kadar çıkın. Yelkenimizde oldu... Sırada yelken direği var.. Bu da siyah bir iple zincirden oluşuyor. Şimdi iğne iplikle bu yaptığımız motifleri sırasına göre, modele baka baka yerlerine dikelim.. Şimdi de Balık Modelini anlatacağım sizlere... Bu modelide bundan önceki yaptığımız şekilde yaptığımızı düşünelim. Bu modelde kenar çevresi olmayacak. Ördüğümüz şapkayı elimizde 2 ye katlayalım. Bu arada modele de bakın. Ense kısmından başlayarak ( şapkayı ne renk ile ördüyseniz o renkle ) 5 adet sık diş yapın. Enseden yukarı doğru olacak. Dönün geriye sık diş olarak gene enseye kadar inin. En son yaptığınız sık dişe 2 kez olarak girin. Kuyruğun genişlemesi için olan arttırım olacak bu. Tekrar dönün. Gene yukarı kadar gidin. Son sık dişte gene 2 kez batın. Artsın. Dönün geri. Modelde 5. sırada bitmiş. Arzu eden gözüne hoş geldiği gibi bir kaç sıra daha ekleyebilir. Kuyruk bitti.
Yüzgeçler için gene aynı yöntemi kullanacağız. Kuyruk ensede oldu. Şimdi şapkayı enine olarak 2 ye katlayalım. Sağına ve soluna aynı yöntemle yüzgeçleri koyacağız. Şapkanın son sırasından yukarı doğru 6 sıra sayalım. O noktada gene 5 er adet sık dişle başlayalım. Yukarı ve aşağı dönüşlerde arttırımlara dikkat ederek 5 sırada bitirelim. Bir yüzgeç sağda Bir yüzgeç solda olacak.
Şimdi farklı renkle bu KUYRUK ve YÜZGEÇ lerin kenarlarını sık diş olarak geçelim. Modelde koyu mavi kullanılmış. Aradaki trabzan örneğede açık mavi kullanmışlar. Sizde istediğiniz uygun bir renkle yapabilirsiniz. Şimdi yüzgeç ve kuyrukların kenarlarını koyu bir renkle sık diş yaptık. Bunun hemen üzerine trabzanlar yapacağız. Yüzgeç den başlıyalım. İpi bağladık başlangıç noktasına. 1. sık diş boluğuna batıp 3 kerede çıkarak trabzanı yapalım. Bu trabzan sayısı 5 de olabilir. 3 de. Siz ne sıklıkta isterseniz onu uygulayın. Modelde 5 trabzan görünüyor. İpinizin kalınlığına göre davranın. İpiniz kalınsa 3 yeterli olacaktır. Bu şekilde 3 boş sık diş atlayarak trabzan kümelerini oluşturun. Kuyrukta 3 küme var. Yüzgeçleride aynı şekilde 3 lü trabzan kümeleriyle doldurun.
Sıra şapkanın üst tarafındaki trabzan motiflerine geldi. Bunun için ön kısımdan başlayın. Yine ilk sık dişe ipi bağlayın. 2. sık dişe trabzan kümenizi yapın. Arada gene 3 sık diş boşluk bırakarak 10 adet trabzan kümesi oluşturun. Ve bitirin. Motiflerimizin son sırasında gene koyu renk ipliğimiz bağlayalım. Ve bütün o trabzan yaptığımız kümelerin üzerlerini sık dişle geçelim. Yüzgeç ve kuyruğun kenar kısımlarındaki boşluklarda bu koyu renk iple sık diş geçiliyor. Böylece kontür atmış da oluyoruz. Kuyruk ve yüzgeçler belirginleşiyor.
Sırada Balığın ağzı var. Bu kısmıda en son kenarlara sık diş geçtiğimiz rengi kullanacağız. 10 zincir çekelim. Bu zincirin üzerine sık dişle boydan boya gidelim. Son sık dişe tekrar batarak arttırım sağlayalım. Dönelimkarşı kıyısına. Zincirimiz ortada kalacak. İlk sık diş battığızda bir kez daha batalım. Dudak görünümünü vereceği için arttırım 2 yönde de olacak. Şimdi gene zincirin başına kadar sık diş dolduralım. Son sık dişte yine 2 batalım. Elimizde gördüğümüz şu: ortada zincir, sağı solu sık dişlerle dolu. Şİmdi bir kez daha aynı işlemi yapacağız. Sık dişlerle her boşluğu dolduracağız. Yanlız dikkat edeceğiniz yer; 2 kez battığımız her sık dişin üzerine gene 2 kez batacağız. Bu şekilde ortada zincir, kenarlarda 2 sıra sık diş görmemiz gerek. Siz gene ipinizin uygunluğuna göre bu şekilde bir sıra daha yapın yada bu şekilde yeterli diyorsanız bitirin. Bu parçayı bir iğne yardımıyla şapkanızın tam önüne gelecek şekilde yerleştirip dikin. Dikkat etmeniz gereken nokta ördüğümüz parçanın şapka kenarına ortalanması. Yarım dudak altta, yarın dudak üstte olacak şekilde olacak.Evet sırada gözler... Siyah bir iple 10 yada 13 zincir çekerek yapacağız. Bu zinciri yaptıktan sonra koparıp, gene bir iğne yardımıyla göz yerlerine dikeceğiz. zincirin başından alarak tuttura tuttura döne döne göz oluşturun.İşte şapkalarınız hazırrr. Küçük hanımlarınıza güle güle iyi günlerde giydirin.






Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bereler, sapka, tig, ve, İsi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2013 Model Şapka ve Bereler - Bayan Şapka ve Bere Modelleri Berfin Atlı- Bere-Eldiven Örnekleri 0 16.11.12 00:13
Kız Çocuk Şapka Modeli - Ceylin Modelli Şapka Berfin Bebek Örgüleri 0 24.10.12 16:27
Bebek Şapka Örnekleri - Örgü Şapka ve Bere Modelleri ASYA Bebek Örgüleri 0 04.09.12 15:38
Rüyada Şapka Görmek - Rüyada Şapka Görmek Açıklaması ve Yorumu - Şapka Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.07.12 01:39
Bebek Şapka Modelleri - Şapka Eldiven Takımlar Berfin Bebek Örgüleri 0 03.01.12 20:02


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2