tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Balıkesir (http://www.tualimforum.com/balikesir/)
-   -   Susurluk -Balıkesir (http://www.tualimforum.com/balikesir/38625-susurluk-balikesir.html)

Kedi 22.10.09 14:35

Susurluk -Balıkesir
 
Susurluk


Susurluk, Balıkesir'in bir ilçesidir. Ayranı ve tostu ile ünlüdür.


3 Kasım 1996'da meydana gelen trafik kazası ve ardından patlak veren skandalla (Susurluk davası) tanınan Susurluk ilçesi, Türkiye'nin gündemine derin devlet tartışmalarını getirmiştir.

Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde Karacabey ve Bandırma ilçesi, batısında Manyas ve güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır.

Susurluk, ayranı ile meşhurdur. İlçe sınırlarında, Bursa-İzmir karayolunda olması sebebiyle, pekçok dinlenme tesisi bulunur. Dinlenme tesisleri ve beraberindeki Fabrika Satış Mağazaları İlçe ekonomisine ve istihdama çok büyük katkılar sağlamaktadır.

Yörsan Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası ileSusurluk Şeker Fabrikası da ilçe merkezinde bulunur. İlçe köylerinde ise Assan Aş ve Fide Aş Konserve Fabrikaları, Ümiteli Köyünde Ahi Güven ve Uçar Donmuş Gıda Fabrikaları ile Askon Meyve Suyu Fabrikası bulunmaktadır.

Dört Mevsim Et Aş Entegre Tesisi, Göbel Belediye Mezbahası ve Bozkan sakadat İşletmesi, ülkemizin en önemli hijyenik et ve et ürünleri üretim tesisleri arasında bulunmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:59 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2