tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Balıklar (http://www.tualimforum.com/baliklar/)
-   -   Piranaların Özellikleri - Piranhaların Özellikleri (http://www.tualimforum.com/baliklar/44074-piranalarin-ozellikleri-piranhalarin-ozellikleri.html)

Fenci 03.04.10 00:19

Piranaların Özellikleri - Piranhaların Özellikleri
 
Piranaların Özellikleri - Piranhaların Özellikleri


http://img23.imageshack.us/img23/9886/teeth037dady6.jpg

Piranaların en belirgin özelliği iri ve sivri dişleridir. Güçlü kaslara bağlı alt ve üst çenesinde sıralanmış olan ustura gibi dişler ağız kapandığında birbirlerine sıkıca kenetlenir. Böylece pirana kendinden çok daha iri olan avından büyük parçalar koparabilir.

En büyük pirana türü Brezilya'nın doğusunda yaşayan ve uzunluğu 60 santimetreyi bulabilenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgpiranadır. (Pygocentrus piraya)

Piranaların son derece yırtıcı olduğu eskiden beri söylenip yazılmıştır Gerçekten binlerce balıktan oluşmuş büyük sürüler halinde yaşayan piranaların suya giren ya da düşenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsığır ve kapibara gibi iri hayvanlara saldırdığı bilinmektedir. Ama çoğu pirana türü diğer balıklar ve suya düşen meyve, tohum gibi bitkisel maddelerle beslenir. Bazı bölgelerde insanlar piranaların bol bulunduğuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsuların yakınlarına bile girmek istemezken, bazı bölgelerde piranalarla ilgili hiçbir saldırı olayına rastlanmamıştır. Bu balıkların özelliklerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçok açken, üreme döneminde ya da büyük sürüler halinde dolaşırken büyük hayvanlara saldırdıkları sanılmaktadır. Dişi piranalar yumurtalarınıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsu bitkilerine yapıştırır, erkekleri de bunları yavrular gelişip çıkıncaya kadar korurlar.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2