tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Balıklar (http://www.tualimforum.com/baliklar/)
-   -   Istakoz (Homarus americanus)-Istakoz Hakkında Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/baliklar/44078-istakoz-homarus-americanus-istakoz-hakkinda-genel-bilgi.html)

Fenci 03.04.10 00:36

Istakoz (Homarus americanus)-Istakoz Hakkında Genel Bilgi
 
Istakoz (Homarus americanus)-Istakoz Hakkında Genel Bilgi

Istakoz denizlerde yaşayan kabuklulardandır. Renkleri türlere göre değişiklik gösterse de mavinin tonlarından yeşil, kahverengiye kadar renklerde görülebilir. Kanının rengi mavidir. 30-35 cm boy 4-5 kiloya kadar büyüyebilir. Türkiye'de Marmara denizi, boğazlarda, Ege denizinde görülür.

En büyük doğal düşmanı ahtapottur. Çok lezzetli ve pahalı bir deniz ürünüdür. Yaygınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpginanışın aksine canlı haşlanarak yenilmek zorundadır ve bu işlem sırasında bağıramaz. Çünkü diğer kabuklu deniz hayvanları gibi ses telleri yoktur.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgÇıkan sesler aniden çok sıcak suya maruz kalıp, çatırdayan kabuklarından gelir. Ani ölüm gereklidir yoksa su dışında kalan istakoz bir çeşit salgıylahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgölmeden evvel kendi etini yenilmez hale getirir hatta zehirlenmeye sebebiyet verebilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2