tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Balıklar (http://www.tualimforum.com/baliklar/)
-   -   Deniz Fili (Mirounga)-Deniz Fili Hakkında Genel Bilgi-Deniz Fili Resimleri (http://www.tualimforum.com/baliklar/44334-deniz-fili-mirounga-deniz-fili-hakkinda-genel-bilgi-deniz-fili-resimleri.html)

Fenci 10.04.10 00:00

Deniz Fili (Mirounga)-Deniz Fili Hakkında Genel Bilgi-Deniz Fili Resimleri
 
Deniz Fili (Mirounga)-Deniz Fili Hakkında Genel Bilgi-Deniz Fili Resimleri

http://img404.imageshack.us/img404/3039/denizfili.jpg

Deniz Fili (Mirounga)

Deniz Fili (Mirounga) fok'ların yalnız en irisi değil, aynı zamanda en sirkini ve en hantalıdır. İsmini iriliğinden olduğu kadar, gözenekli dokudan yapılmış garip ve görünüşte faydasız uzun burnundan da alır. Bu uzuv normal zamanlarda hayvanın ağzının 20-30 santim aşağılarına kadar sarkar. Fakat erkek deniz fili kükrediği zaman, bu burun havayla dolar ve ucuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkıvrılarak hayvanın ağzına girer.

İri erkekler 5,5 - 6 metre uzunluğunda ve 2,5 ton, hatta daha büe ağır olurlar. Dişiler aşağı yukarı 3 metre uzunluğundadır. Bu sakil devlerden bi,ri kıyıdayken, kocaman vücudu şekilsiz bir kitle halini alır. Kaba derisi buruşuk vehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçatlaktır. Kahverengi postun değişmesi zamanı gelince, hayvanın derisi, üzerindeki kıllarla birlikte geniş geniş parçalar halinde soyularak güneş yanığı tesiri uyandırır.

Deniz fili'niıı hayatı basittir. Sadece uyumak ve yemek için yaşar. Birden uyandırılacakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgolursa, kendisini rahatsız edene kudretli ön yüzgeç ayağıyla kum ve çakıl yağdırır. Bundan sonra gene uykusuna döner.

Deniz fili suda zarif ve ritmik hareketlerle yüzer.ve oldukça hızlı yol alabilir. Karnını doyurmak için hayli derinlere iner. Ağır hareketli balıklarla, ayrıca köpekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbalığı yavruları ve mürekkep balıklarıyla beslenir. Tıpkı kuşların kursağında olduğu gibi, deniz fili'nin midesinde de yiyecekleri sindirilmek üzere ezen ve öğüten taşlar vardır.

Bu hayvanın üreme sistemi başka foklardaki gibidir. Erkekler ağustos ortalarında kıyıya gelir ve kısa bir süre sonra arkalarından yetişen dişilerden haremlerinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmeydana getirirler. Üreme mevsiminin geri kalan kısmı kavgayla ve kargaşalıkla geçer. Dişi şubatla haziran arasında kumsalda, sürünün biraz uzağında bir tek yavru dünyaya getirir.

Deniz fili uzun yıllardan beri derisinin altındaki yağ tabakası için öldürülmektedir. Eskiden sürülerde binlerce hayvan bulunurdu, fakat bugün sayıları o kadarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgazalmıştır ki, avlar tertiplemenin artık hiç bir kazançlı yönü kalmamıştır. Kuzey deniz fili eskiden Güney Atlantik, Güney Pasifik, Hint ve Güney Kutbu okyanuslarının adalarında pek boldu, bugün çok azalmıştır.

Tarot 14.06.19 13:11

Deniz Fili (Mirounga)-Deniz Fili Hakkında Genel Bilgi-Deniz Fili Resimleri
 
Deniz Fili (Mirounga)-Deniz Fili Hakkında Genel Bilgi-Deniz Fili Resimleri

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2