tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı basketbolcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Didem Akın Biyografisi - Didem Akın Hayatı - Didem Akın Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1541

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.03.14, 23:14   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Didem Akın Biyografisi - Didem Akın Hayatı - Didem Akın Kimdir?

Didem Akın Biyografisi - Didem Akın Hayatı - Didem Akın Kimdir?


Didem Akın, (d. 1 Mayıs 1971, Ankara), Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri ve eski Basketbol Oyuncusu (Oyun Kurucu/Combo Guard (PG/SG)).
Zamanının en iyi Türk bayan basketbol oyuncularından biri olarak gösterilen Didem Akın 2005’den bu yana basketbol menajeri olarak görev yapmaktadır. Menajerlik ve Basketbol Oyunculuk döneminde toplam 14 Kadınlar Basketbol Lig Şampiyonluğu, çok sayıda Bayan Basketbol Türkiye Kupası ve Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. A Kadın Milli Basketbol Takımı ve Genç Milli Bayan Basketbol Takımı olmak üzere 99 kez Milli Takım forması giydi ve oyuncu olarak 7 kez EuroLeague’e katılan Didem Akın, Dido lakabı ile tanınmaktadır.

Spor Hayatına Giriş
Basketbol ilgisi ilkokul yıllarında başladı ve ilk kez Ayşe Abla İlkokulu’nda basketbol oynadı. 2-0 kazandıkları maçta attığı iki sayı ile ilk başarısını elde etti. Hayatının dönüm noktası olan TED Ankara Koleji ’nde öğrenim hayatını devam ettirirken okulun basketbol takım seçmelerine katıldı fakat boyunun kısa olması sebebiyle elendi. Basketbol rüyasından vazgeçmeyen Didem Akın pes etmedi, antrenör Mustafa Erkoç ve örnek aldığı TED Ankara Koleji Spor Kulubü’nde basketbol oynayan abisi Koray Kantarcı’nın desteği ve teşviki ile yeniden elemelere girerek takıma seçildi.
Didem Akın’ın basketbol hayatında önemli bir yeri olan Antrenör Mustafa Erkoç için, TED Ankara Koleji ‘Mustafa Erkoç Bayan Basketbol Turnuvası’ düzenlemektedir.

Basketbol Oyunculuk Kariyeri
Ailesinin İstanbul’a taşınması ile 1985 yılında Doğuş Anadolu Lisesi’ne geçen Didem Akın, ilk Lig Şampiyonluğunu kazandığı İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü'nde profesyonel basketbol oyunculuk hayatına başladı. O yıl ilk kez kurulan Genç Milli Bayan Basketbol Takımı'nda oyuncu ve kaptan olarak yer aldı. Bu dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nü kazanarak, İTÜ Kız Basketbol Üniversite Takımı’na girdi ve Üniversiteler Arası Basketbol Şampiyonası’nda İTÜ ilk şampiyonluğunu kazandı. Okul hayatına paralel olarak 5 sezon İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü(İÜSK)'nde, 2 sezon Deniz Nakliyat Spor Kulübü'nde, 5 sezon Galatasaray Spor Kulübü’nde oynadı ve geri kalan basketbol oyunculuk hayatına Fenerbahçe Spor Kulübü'nde devam etti. Didem Akın çok kez Genç Milli ve A Milli Bayan Basketbol Takımlarında forma giyerek, Avrupa şampiyonası elemesine, 15.Balkan Şampiyonasına ve Akdeniz Oyunlarına katıldı. Bu dönemde Milli Takımımız Akdeniz Oyunlarında ilk defa gümüş madalya kazandı. Çok sefer sayı kraliçesi oldu, All-Star’a seçildi, EuroLeague’e katıldı. Doğum yaptıktan sonra profesyonel olarak basketbol oynamaya devam eden nadir basketbol oyuncularındandır.

Fenerbahçe Kariyeri

Kariyerinin dönüm noktası olan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’na 1998’de Aziz Yıldırım’ın Başkan seçilmesiyle transfer oldu. 1998-1999 sezonunda Galatasaray’ın 8 yıl süren hegemonyasını yıkarak şampiyon oldular ve Lig Kupası, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı kupası olmak üzere 3 kupayı da aldılar. Fenerbahçe'nin bu ilk şampiyonluğu ile kadın basketbol'una olan ilgi arttı.
1998-2002 Fenerbahçe oyunculuk yıllarında takım olarak; 2 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandılar. 2000 ve 2002 yıllarında EuroLeague’e katıldılar. 10 numara ile oynayan Didem Akın bu dönem aralığında en çok sayı atan oyunculardan biri oldu. 2001-2002 sezonunda ön çapraz bağlarının kopmasıyla jübilesini yaparak profesyonel oyunculuk hayatını bıraktı.
Basketboldan uzun süre uzak kalamayan Didem Akın 2005 yılında İzmir’de gerçekleştirilen Universiade, Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda Yardımcı Antrenör olarak görev yaptı.2005-2006 sezonunda Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajerliğine getirilen Didem Akın, 2007-2008 sezonunda bir yıl Migros ve Ümit Milli Takımının Menajerliğini yaptıktan sonra, halen menajerliğini yapmayı sürdürdüğü Fenerbahçe'ye geri döndü.
Menajerliği sırasında Fenerbahçe; 6 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 3 Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı.Avrupa kupalarında da 1 kez EuroCup’a ve 6 kez de EuroLeague’e katıldı. 2012 EuroLig 8'li final serisinde 4.olarak büyük bir başarıya imza attı. 2013 yılında finale yükselerek Avrupa 2.si oldu ve başarıları devam etmektedir.

Muammer Kantarcı ve Ayşe Kantarcı’nın kızı olan Didem Akın’ın Zeynep Onur Kantarcı adında bir kız kardeşi ve Koray Kantarcı adında bir abisi var. Üniversite yıllarında tanıştığı okul basketbol takımında aynı dönem oynadıkları Raşit Akın ile 1994 yılında evlendi. 2001 yıllında Merve Akın adında bir kızları ve 2003 yıllında Can Akın adında oğulları oldu.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
akin, biyografisi, didem, didem akın, didem akın biyografi, didem akın biyografisi, didem akın hakkında, didem akın hakkında bilgi, didem akın hayatı, didem akın kimdir, didem akın özgeçmişi, didem akın yaşamı, hayati, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Didem İnselel Biyografisi - Didem İnselel Kimdir - Didem İnselel Hayatı - Didem İnsel Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.09.14 17:48
Didem Uzel Biyografisi - Didem Uzel Kimdir - Didem Uzel Hayatı - Didem Uzel Yaşamı Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.09.14 17:45
Didem Reze Biyografisi - Didem Reze Kimdir - Didem Reze Hayatı - Didem Reze Yaşamı Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.09.14 17:42
Didem Germen Biyografisi - Didem Germen Kimdir - Didem Germen Hayatı - Didem Germen Y Kartal Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 12.09.14 17:39
Didem Tuncay Biyografisi - Didem Tuncay Kimdir - Didem Tuncay Hayatı - Didem Tuncay Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.02.13 19:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2