tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bayram Tatlıları (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/)
-   -   Sütlü Nuriye (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/21116-sutlu-nuriye.html)

ASYA 02.12.08 21:55

Sütlü Nuriye
 
http://img154.imageshack.us/img154/2226/tatli4vh.jpg
Sütlü Nuriye
2,5 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
200 gr tereyağı
2 su bardagı nişasta (Hamuru açmak için)
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1 çay bardağı toz fındık
Şerbeti için ;
3 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım limonun suyu
Hazırlanışı ;
Unu yogurma kabına alıp ortasını açalım. Tuz, yumurta ve su ile birlikte iyice yoguralım (sert bir hamur olana kadar). bu hamuru 7 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım ve 15-20 dakika dinlendirelim.
Parçalarımızdan bir tanesini üzerine nişasta serperek avucumuzun içi ile hafifçe açalım. Bütün parçalara aynı işlemi uygulayalım. Ardından hamurlarımızı tek tek ve üzerine nişasta serperek merdane ile çok ince yufkalar olacak şekilde açalım. açtığımız yuflakalrın aralarına nişasta serperek üst üste koyalım.
Baklava tepsimizi yufkaların üzerine koyalım ve ve yufkaları tepsinin büyüklüğünde keselim. Kenerda kalan kısımları yağlanmış tepsiye aralarına eritilmiş tereyağı serperek üst üste yayalım. orta kısma kavrulmuş fındığı serpelim. Tepsi büyüklüğünde kestiğimiz hamur parçalarının her birini aralarına tereyağı dökerek üst üste serelim. Tatlımızı isteğimize göre dilimleyelim. Kalan yağı üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirelim.
Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatalım. Kaynayınca limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatalım ve sütü ilave edelim.
Tatlımız fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirelim.
Soğuduktan sonra toz fındıkla süsleyip servis yapalım.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:08 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2