tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bayram Tatlıları (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/)
-   -   Dilber Dudağı (http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/21122-dilber-dudagi.html)

ASYA 02.12.08 22:35

Dilber Dudağı
 
Dilber Dudağı
http://img118.imageshack.us/img118/7121/dilbergo6.jpg

Malzemeler
2,5 su bardağı un
5 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Sıvıyağ
Dondurma ya da kaymak

Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yarım paket vanilya

Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için, su ile şekeri kaynatalım. 10 dk sonra limon suyu ve vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. 1 su bardağı su, margarin, tuz ve şekeri beraber bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip, pürüzsüz oluncaya dek karıştıralım. Hazırladığımız hamuru kısık ateşte 10 dk pişirip, soğumaya bırakın. Hamur ılınınca kadar yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirelim. Elimizi sıvıyağ ile yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparalım. Avucumuzda yuvarlak olarak açalım. Açtığımız hamurları da ikiye katlayarak dudak şekli verelim. Kızartma tavasına 3 su bardağı yağı koyarak, kısık ateşte ısıtalım. Çok kızmasına fırsat vermeden, dilber dudaklarının yarısını yağa atalım. Kısık ateşte, ara sıra çevirerek, yaklaşık 15 dk kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine koyalım. Tavanın altını kapatalım. 5 dk sonra, ılık yağlı tavaya, kalan hamurları koyup, 3 dk alt üst edelim. Tavanın altını tekrar yakıp, kalan hamurları çevirerek kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbete atarak 10 dk bekletelim. Şerbeti çeken tatlıları, isteğe göre taze kaymak veya dondurma ile servise sunalım.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:49 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2