tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bebek Yemekleri (http://www.tualimforum.com/bebek-yemekleri/)
-   -   Bebek Kahvaltısı Tarifleri - Bebek Kahvaltısı (http://www.tualimforum.com/bebek-yemekleri/45683-bebek-kahvaltisi-tarifleri-bebek-kahvaltisi.html)

Tanem 02.06.10 01:11

Bebek Kahvaltısı Tarifleri - Bebek Kahvaltısı
 
Bebek Kahvaltısı Tarifleri - Bebek Kahvaltısı alternatifleri - Bebek Kahvaltısı Hazırlanışı



Bebekler için Kahvaltı Menüsü

Kahvaltı sadece biz erişkinler için değil bebek beslenmesinde de atlanmaması gereken bir öğün. Ek gıdaya başladıktan bir süre sonra bebeklerimize kahvaltı vermek istiyoruz.

http://i43.tinypic.com/mm63pf.jpg

Önce çeyrek yumurta sarısı ile başlıyor daha sonrada miktar ve çeşitleri arttırarak devam ediyoruz. En sonunda pek hoş görünmeyen nasıl yediklerine bile şaştığımız bir kahvaltı maması elde ediyoruz. Bir çoğumuz hazırladığımız bebek kahvaltısının ana unsuru olarak bebe bisküvilerini kullanıyoruz. Ancak bisküvilerin bebek gelişimi için ne kadar yararlı olduğu tartışmaya açık.

Ben bebeğim 7. ayını bitirdiğinde kahvaltı vermeye başladım. Ancak bebek kahvaltısı için hazırlanan bisküvüleri kullanmak istemediğim için alternatifleri araştırdım. Sonunda oğlumun beğenerek yediği bir kahvaltı hazırlamış oldum.

Aşağıdaki tarifi çeşitlendirmek mümkün. Değişik kuru meyveler kullanabilirsiniz.Bir yılın sonuna doğru iyice ezilmiş kabak çekirdeği, fındık, badem yada ceviz katabilirsiniz. Tohum öğütücüsü ile iyice çekip un haline getirdikten sonra katın.

Bu tarifi haftada 3 gün veriyordum. Diğer günler yulaf ezmesi ile yapığım lapa yada tam buğday unundan yapılan ekmek içi ile hazırladığım kahvaltıyı yediriyordum.
Bebek Kahvaltı Tarifi

* 2 adet kuru kayısı
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 tatlı kaşığı tahin
* 1 çay kaşığı tereyağ
* 1 su bardağı su (200ml)
* 1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltımızın hazırlanışı

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.


Alıntıdır..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2