Tapyoka Muhallebi (6 ay) Tapyoka Muhallebi (6 ay) Muhallebi Tarifi - 6 Aylık Bebeklere Muhallebi Malzemeler 25 cl süt 4 veya 5 çorba kaşığı tapyoka (ya da un) 1 tutam rendelenmiş peynir 1 tutam tuz biraz tereyağı Yapılışı: Süt ve tapyoka (ya da unu) ateşte karıştırarak pişirin. Biraz kaynayınca, peynir tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumadan bir yüzeye dökün, soğuyunca dilim dilim keserek bebeğinize yedirin. Varyasyon: 1) yemek sonuna doğru yumurta sarısı ekleyin. 2) sütü 10 cl indirin, yerine 100 gram patates püresi veya 1/2 bardak sebze suyu ekleyin. Not: tapyoka bir nişasta türüdür. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:40 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2