Ton BAlıklı ve Domatesli Pilav Ton BAlıklı ve Domatesli Pilav Malzemeler * 1 adet büyük Soğan * 2 çorba kaşığı Sıvı Yağ * 2 sap Kereviz * 1,5 su bardağı uzun taneli Pirinç * 2 tatlı kaşığı kıyılmış taze Yeşillik * Büyük kutu Ton Balığı * 1,5 su dolusu küp kesilmiş Domates * 1-2 tatlı kaşığı kıyılmış Maydanoz * 2 su bardağı Domates suyu * * Mutfak: Türk Hazırlanışı Soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda yumuşayana dek sote yapın. Küçük kesilmiş kereviz sapını yağa ekleyip, biraz karıştırın. içine pirinci ekleyin. Şeffaflaşana dek kavurun. Otları ve domates suyunu ekleyin. Kaynamaya başladığında ka-pağm örtüp, kısık ateşte sıvı, pirinçten daha az kalana dek pişirin. Ton balığını ve doğranmış domatesi ekleyin. Kapağını kapatıp, pirinç yumuşayana dek pişirin. Sonra yemeği karıştırın. Kıyılmış maydanozu ilave edin. Not: 12 aylıktan büyük çocuklar yiyebilir. Servis yapmadan önce ezin veya püre haline getirin. Ayrıca içine domatesle birlikte doğranmış mantar da koyabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:04 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2