tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Kompozisyonlar (http://www.tualimforum.com/belirli-gun-ve-haftalar-ile-ilgili-kompozisyonlar/)
-   -   Turizm Haftası ile İlgili Kompozisyon-Turizm Haftası Konulu Kompozisyon (http://www.tualimforum.com/belirli-gun-ve-haftalar-ile-ilgili-kompozisyonlar/39473-turizm-haftasi-ile-ilgili-kompozisyon-turizm-haftasi-konulu-kompozisyon.html)

Nokia 12.11.09 21:00

Turizm Haftası ile İlgili Kompozisyon-Turizm Haftası Konulu Kompozisyon
 
Turizm Haftası ile İlgili Kompozisyon-Turizm Haftası Konulu Kompozisyon

15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutluyoruz. Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz. Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışında yapılan gezilere ise dış turizm denir. Yurt dışı gezilere daha çok zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretmediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden dövizle satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse o kadar çok döviz elde ederiz. Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz turistler için adeta cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamıştır. Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için yollarımızın daha güzel, insanlarımızın da centilmen, ulaşım araçlarının da daha gelişmiş, konaklama tesislerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz. Turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerekir. Onların memnun ayrılması ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist ise daha çok döviz demektir.

(Ev ve Sınıf Etkinlikleri Antolojisi Kitabı)

Tuna 26.06.19 14:49

Turizm Haftası ile İlgili Kompozisyon-Turizm Haftası Konulu Kompozisyon
 
Turizm Haftası ile İlgili Kompozisyon-Turizm Haftası Konulu Kompozisyon

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:59 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2