tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Beşiktaş
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Beşiktaş Beşiktaş taraftarının köşesi,beşiktaş spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Porto:1 - Beşiktaş:1
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
891

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.11.10, 10:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Porto:1 - Beşiktaş:1

Porto:1 - Beşiktaş:1


Futbol takımımız, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. maçında Porto ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Golümüzü 62. dakikada Nihat Kahveci attı.
Estadio Dragao Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İtalyan hakem Paolo Tagliavento yönetti.
Karşılaşmadan önce bel ve boyun spazmı geçiren kalecimiz Rüştü Reçber, 18 kişilik kadrodan çıkartıldı. Mücadeleyi izleyen bir grup taraftarımız tezahüratlarla oyuncularımıza destek oldu.
Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takım da atak futbol sergiledi. Porto hücumlarında savunmamız açık vermemeye çalıştı. Hücumda organize ataklar gerçekleştirmek için çaba harcayan siyah-beyazlılarımız, aradığı golü bulamadı. Porto ise 35. dakikada Hakan Arıkan ile girdiği ikili mücadele sonrasında Falcao'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Falcao, penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci devrenin başında Teknik Direktörümüz Bernd Schuster, Tabata'nın yerine Holosko'ya görev verdi. 59. dakikada Portolu oyuncu Rodriguez çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 62. dakikada ise Nihat Kahveci, ceza sahasının dışından mükemmel vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 1-1'e taşıdı. 66. dakikada İbrahim Toraman, çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 84. dakikada Bobo'nun yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu. 90+1. dakikada ise Nihat Kahveci yerini Erhan Güven'e bıraktı. İkinci devrede organize ataklarla Porto kalesinde gol arayan ve şutları direkten dönen takımımız, aradığı galibiyet golüne ulaşamadı. Karşılaşma 1-1 tamamlandı.
MAÇIN AYRINTILARI
Stat:
Estadio Dragao
Hakemler: Paolo Tagliavento, Massimiliano Grilli, Gianluca Cariolato, Carmine Russo (4.)
İlave Yardımcı Hakemler: Christian Brighi, Gabriele Gava

Porto: Helton, Peireira, Guarin, Belluschi (Dk.74 Souza), Otomendi, Fucile, Cristian Rodriguez, Falcao (Dk.79 Walter), Rolando, Michael, Hulk (Dk.63 Moutinho)
Yedekler:Beto, Moutinho, Sereno, Valera, Walter, Souza, Castro
Teknik Direktör: Andre Villas Boas
Beşiktaş: Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, Ersan Adem Gülüm, İbrahim Üzülmez, Mehmet Aurelio, Fabian Ernst, Roberto Hilbert, Nihat Kahveci (Dk.90+1 Erhan Güven), Bobo (Dk.84 Necip Uysal), Rodrigo Tabata (Dk.46 Holosko), Guti Hernandez.
Yedekler: Umut Kaya, Holosko, Erhan Güven, Tomas Zapotocny, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Fatih Tekke.
Teknik Direktör: Bernd Schuster
Goller: Falcao (Dk.36), Nihat Kahveci (Dk.62)
Sarı Kartlar: Hilbert (Dk.44), İbrahim Üzülmez (Dk.59), Ersan Adem Gülüm (Dk.87)
Kırmızı Kart: Rodriguez (Dk.39 ve Dk.59 çift sarı karttan), İbrahim Toraman (Dk.29 ve Dk.66 çift sarı karttan)
1.DEVRE
3. dakikada gelişen atağımızda Bobo topla ceza sahasına girdi. Ancak kaleci Helton, açıyı kapatıp topu son anda kontrol ederek mutlak bir golü önledi.
5. dakikada Hulk'un sert şutunda kalecimiz Hakan Arıkan, topa müdahale ederek kornere çeldi.
18. dakikada gelişen Porto atağında Ersan Adem Gülüm, ceza sahasında Falcao'nun ayağındaki topa yatarak müdalede bulundu ve mutlak bir gole engel oldu.
29. dakikada İbrahim Toraman sarı kart gördü.
32. dakikada gelişen atağımızda Bobo'ya geçit vermeyen Porto defansıdan dönen topa Nihat Kahveci sert vurdu, ancak Porto defansı topu kornere çeldi.
35. dakikada Falcao ile gelişen Porto atağında Hakan Arıkan'ın engelleme çabası sırasında Portolu oyuncu yerde kaldı. İtalyan hakem penaltı noktasını gösterdi.
36. dakikada Falcao penaltıyı gole çevirdi (1-0)
44. dakikada Hilbert sarı kart gördü.
45. dakikada Tabata'nın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
2.DEVRE
46. dakikada Tabata'nın yerine Holosko oyuna dahil oldu.
57. dakikada gelişen Porto atağında kalecimiz Hakan Arıkan, Hulk'un yakın mesafeden şutunda yatarak meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermedi.
59. dakikada Rodriguez, çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
60. dakikada İbrahim Üzülmez, sarı kart gördü.
60. dakikada gelişen atağımızda Holosko'nun şutunda top direkten döndü.
62. dakikada Nihat Kahveci uzaktan sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak 1-1'lik eşitliği sağladı.
66. dakikada İbrahim Toraman, çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
70. dakikada Bobo'nun ceza sahasının dışında sağ çaprazdan sert vuruşunda top direğin üzerinden auta çıktı.
72. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda, ceza sahasına ortalanan topa Bobo dokundu, ancak Porto savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.
73. dakikada Hilbert sağ kanattan ceza sahasına girdi ve Bobo'ya pas attı. Ancak Bobo iyi vuramadı.
75. dakikada kalecinin çıktığını gören Bobo, orta sahanın biraz ilerisinden sert vurdu, üst direğe çarpan top auta çıktı.
79. dakikada gelişen Porto atağında, Ersan Adem Gülüm topu çizgiden çevirerek golü önledi.
84. dakikada Bobo'nun yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu.
90+1. dakikada Erhan Güven, Nihat Kahveci'nin yerine oyuna dahil oldu.


















PORTO'DAN ALDIĞIMIZ İLK PUAN

Siyah-beyazlılar, Porto'yla çıktığı 4. maçta ilk puanını aldı.

2007-08 sezonunda Porto ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Beşiktaş, İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup olmuştu. Bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde rakibiyle yaptığı ilk maçı kaybeden siyah-beyazlılar, deplasmanda berabere kalarak Portekiz ekibinden ilk puanını aldı.

PORTO 10 KİŞİ KALDI, HOLOSKO GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Mücadelenin ikinci yarısı iki kırmızı kart ve 1 gole sahne oldu. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Beşiktaş, 59. dakikada Rodriguez'in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesinin ardından 61. dakikada Holosko'yla gole çok yaklaştı. Sağdan yapılan ortaya altıpasın önünde dokunan Holosko'nun şutu üst direkten döndü.

NİHAT SAHNEDE

Holosko'nun pozisyonundan 1 dakika sonra sahneye Nihat çıktı. Siyah-beyazlı ekipte gösterdiği performansla eleştilerin odak noktası olan Nihat, 62. dakikada ceza sahası dışından harika
bir
vuruşla topu 90 diye tabir edilen yere gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1

BU KEZ KIRMIZI KART İBRAHİM İÇİN ÇIKTI

Beşiktaş, Nihat'la eşitliği yakalarken dakikalar sonra 10 kişi kaldı. Mücadelenin 66. dakikasında İbrahim Toraman yaptığı faulden sonra ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

BU KEZ BOBO DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmanın 74. dakikasında Beşiktaş, Bobo'yla üstünlük sayısına çok yaklaştı. Brezilyalı oyuncu, Porto kalecisinin önde olduğunu görünce yaklaşık 40 metreden şutunu çekti. Helton'u geçen top üst direğe çarptı ve dışarıya çıktı.

ERSAN ÇİZGİ ÜZERİNDEN ÇIKARDI

Maçın son dakikalarına doğru Beşiktaş kalesi büyük tehlike atlattı. 77. dakikada gelişen Porto atağında Micael, ceza sahası sağ çaprazından aşırtma bir vuruş yaptı. Hakan Arıkan'ı geçen topu çizgi üzerinde Ersan çıkarttı ve filelere doğru giden topu uzaklaştırdı.

RÜŞTÜ 18 KİŞİLİK KADRODA YOKTU

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Porto ile yaptıkları maçta kaledeki tercihini Hakan Arıkan'dan yana kullanırken, tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'i 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Bu sezon Avrupa kupalarında henüz forma şansı bulamayan Rüştü, Porto karşısında da kaleyi Hakan'a bıraktı. Schuster'in kadroya dahi almadığı Rüştü'nün yerine genç kaleci Umut Kaya yedek olarak soyundu.

Rüştü, karşılaşmayı antrenörleri Tayfur Havutçu ve Zafer Öğer ile birlikte tribünde izledi.

HAKAN YENİDEN KALEDE

Bernd Schuster, bu akşamki maçta İstanbul'da olduğu gibi kalede Hakan Arıkan'a görev verdi.
UEFA Avrupa Ligi'nde Porto ile İstanbul'da yapılan karşılaşmanın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'deki Manisaspor karşısında hatalı goller yiyen Hakan, 3 maç aradan sonra kalesini Rüştü'den teslim aldı.

Porto maçının ardından ligdeki Kayserispor maçının kadrosunda yer almayan ve Mersin İdmanyurdu ile Sivasspor maçlarında yedek soyunan Hakan, diğer grup maçlarında olduğu gibi 4. karşılaşmada da sahada yer aldı.

ZAPOTOCNY YEDEK, ERSAN İLK 11'DE

Teknik direktör Schuster, bir sürprizi de savunmada yaptı ve ilk maçta yaptığı hatayla takımın 2. golü yemesine neden olan Çek oyuncu Zapotocny'yi Sivasspor mücadelesinde olduğu gibi yedek soyundurdu.

Yedek Zapotocny'nin yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte genç oyuncu Ersan Gülüm görev aldı.

AURELİO İLK 11'DE

(A) Milli Takım formasıyla sakatlanan ve uzun süre takımını yalnız bırakan Mehmet Aurelio, sakatlığının geçmesinin ardından Porto maçıyla ilk 11'deki yerine döndü.
Porto ile İstanbul'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Necip, bu akşamki karşılaşmada yedekler arasında yer alırken, Aurelio bu oyuncunun yerine ilk 11'de forma giydi ve rakip takımın ataklarını orta sahada engellemeye çalıştı.

Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş formasıyla son olarak Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor ile 3 Ekim tarihinde oynanan karşılaşmada 90 dakika oynamıştı.
Beşiktaş'ta Necip, Zapotocny ve Umut'un yanı sıra İsmail, Holosko, Fatih ve Erhan yedekler arasında yer aldı.

PORTO'DA 3 DEĞİŞİKLİK

İlk maçta Beşiktaş'ı 3-1 yenen Porto'nun teknik direktörü Andre Villas Boas, Dragao Stadı'ndaki karşılaşmada ise 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü.
İstanbul'daki karşılaşmada kırmızı kart gören Maicon ve Fernando'nun yanı sıra bu akşamki karşılaşmada Joao Moutinho'nun yerine Guarin, Fucile ve Micael ilk 11'de şans buldu.
Teknik direktör Boas, hafta sonu Benfica ile yapacakları önemli maç nedeniyle Beşiktaş karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacağı yönündeki beklentilerin aksine ilk maça yakın bir kadroyu sahaya sürdü.

Porto'nun ileri ucunda İstanbul'da 2 gol atan Hulk'un yanı sıra takımının diğer golünü kaydeden Falcao görev aldı.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR, PORTO'YU SEVİNDİRDİ

Hafta başından itibaren sakin olan Porto'ya Beşiktaşlı taraftarlar hareketlilik kazandırdı.

Porto esnafının da merakla beklediği siyah-beyazlı takımın taraftarları, gün boyunca Porto sokaklarında marşlar söyleyerek maçı beklemeye başladı. Özellikle kanalın geçtiği bölgelerdeki lokantalarda gün boyunca güzel havanın keyfini çıkaran Beşiktaşlılar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Beşiktaşlı taraftarların lokantaları doldurması ve hediyelik eşya alması esnafın yüzünü güldürdü.
Taraftarlar, maçın saatin yaklaşmasıyla birlikte de Dragao Stadı'na akın etti.

Türkiye'nin yanı sıra özellikle Almanya, Belçika, Danimarka ve diğer çevre ülkelerden Portekiz'e akın eden 2 bine yakın taraftar, takımlarına destek verdi.
Bazı Beşiktaşlı taraftarlar ise Portoluların bulunduğu bölümlerde maçı izlemeye tercih etti. Buradaki siyah-beyazlı taraftarlar atkılarıyla ve açtıkları Türk bayrağıyla mücadelenin coşkusunu yaşadı.

SKORBOARDDA İLK MAÇIN GOLLERİ

Karşılaşma öncesi stattaki skorboarddan ilk maçın golleri gösterildi.
Porto'nun Beşiktaş'ı 3-1 yendiği karşılaşmada Hulk ve Falcao'nun attığı goller taraftarlarına hatırlatıldı.
Bu arada maçın başlamasının ardından skorboard 3 dakika dondu. Ekranda iki takımın isimleri yer alırken, 3 dakikalık bir gecikmenin ardından skor ve dakika ekrana verildi.



--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
besiktas1, porto1


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Porto Riko Başkenti - Porto Riko'nun Başkenti Neresi - Porto Riko Devletinin Başkenti Esra Kuzey Amerika Ülkeleri 0 25.09.11 20:27
Porto Riko Telefon Kodu - Porto Riko Uluslararası Telefon Kodu Esra Kuzey Amerika Ülkeleri 0 20.09.11 23:49
Porto Riko Uluslararası Plaka Kodu - Porto Riko Trafik Kodu - Porto Riko Trafik Plaka Esra Kuzey Amerika Ülkeleri 0 20.09.11 00:02
Beşiktaş Porto Karşısında Jaguar Beşiktaş 0 04.11.10 10:27
Antalya - Porto Bello Hotel - Porto Bello Hotel Resort & Spa Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 21.12.09 18:21


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2