tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Beşiktaş (http://www.tualimforum.com/besiktas/)
-   -   Kara Kartal'da Suçlu Bulundu (http://www.tualimforum.com/besiktas/61497-kara-kartalda-suclu-bulundu.html)

Jaguar 22.11.10 19:08

Kara Kartal'da Suçlu Bulundu
 
Kara Kartal'da suçlu bulundu

http://www2.yazete.com/pics/news/221...97890144_2.jpgBeşiktaşlı yöneticiler kötü gidişin sebebini araştırdı ve şu sonuca ulaştı.

Ligin ilk 13 haftasında kaybedilen 18 puan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör Schuster’e olan güvenini sarstı.. Sezon başından bu yana Alman teknik adamın arkasında duran bazı yöneticilere “Beşiktaş’a ne oluyor?” sorusunu yönelttik.. İsminin gizli kalmasını isteyen yöneticilerin Bernd Schuster’e yönelik eleştirilerinin özeti şöyle:

“Beşiktaş şov futbolu oynuyormuş gibi bir izlenim yaratılıyor.. Oysa futbol sonuç oyunu.. Dağıttığımız puanlara bakılırsa, şovu rakiplerimiz yapıyor.. Zaten biz de şov izlemek istesek Akatlar’a Allen Iverson’ı izlemeye gideriz.. Beşiktaş, geride kalan 13 haftada hâlâ şampiyon olacak bir futbol oynamıyor..”

“Mustafa Denizli zamanında bu takım gerideki dörtlü ve ortadaki 2 ön libero dahil savunma yapıyor, bu sayede az gol yiyordu.. Sorun, ön taraftaki oyuncuların üretken olmamasıydı.. Şimdi ise savunmacı 6’lı blok dahil herkes gol kovalıyor.. Üstelik ön taraftakiler yine gol atamıyor.. Bu nedenle irtifa kaybediyoruz.. Kongreye gitmek üzere olan G.Saray’la aynı durumda olmamızın sebebi bu..”

‘Q7’DEN FORVET OLMAZ’

“Mesela Üzülmez her maçta en fazla 3 defa hücuma çıkar, defansta yerini kaybetmezdi.. Ernst önce kesicilik yapar, arada hücuma çıkardı.. Schuster ikisini de sürekli ileri yolluyor.. Hatta stoperlere bile ‘Durmayın çıkın’ talimatı veriyor.. Sonuç ortada.. Her takıma karşı tuhaf kontrataklar veriyoruz.. Özellikle hücuma katılan sağ ve sol beklerin bölgesinden doğan kontrataklar bunlar..”

“Konya ligin en kısır hücum takımlarından biri.. Ama 2 gol yediğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.. Sadece onlara değil ki, Kasımpaşa’ya da bir sürü fırsat verdik.. Hatalı oynadığımızı Schuster ne zaman anlayacak, bilemiyoruz..”

“Elimizde Quaresma gibi bir yetenek var.. Son 2 maçta Schuster onu santrforda oynattı, Nobre’yi de orta sahaya çekti.. Quaresma santrfor değil, Nobre orta saha değil.. Bu bariz hatanın hesabını soran var mı, merak içindeyiz..”

‘TEKKE KAPRİS KURBANI’

“Schuster bariz biçimde UEFA Avrupa Ligi’ni önemsiyor ve Türkiye Ligi’ni ciddiye almıyor.. Amacı çok belli: Avrupa’da iyi sonuç alıp 2 sene sonra başka bir kulübe gitmek.. Ancak bizim için hayat Avrupa’dan ibaret değil.. Türkiye’de bu halde olursak, seneye Avrupa maçlarını televizyondan izlemek zorunda kalırız..”

“Son 2 maçtır ilerde topa vuracak adamımız yok.. Ama garip bir kapris yüzünden Fatih Tekke kadrodışı kalıyor.. Hepimiz biliyoruz, Tekke fizikman oynamaya hazır durumda.. Ama Schuster onu kullanmıyor.. Ve Beşiktaş’a ceza veriyor, Tekke’ye değil..
Para
cezası verip oynatsak, hem disiplini korurduk, hem de Beşiktaş kazanmış olurdu.. Madem oynatmayacaktı, Tekke’yi almasaydı o zaman..”

“Schuster'i uyarmanın zamanı geldi de geçiyor.. Adam kendini Beşiktaş’ın sahibi sanıyor.. Rakipler 1960’ların futbolunu oynuyormuş.. Oynasınlar, biz de 2010’un futbolunu oynayıp yenelim o zaman..”

Yönetimin gayrıresmi görüşleri böyle.. Hatta dahası da var.. Bu kaos varken ilk yönetim kurulu toplantısında Schuster’in masaya yatırılması bekleniyor..


İstanbul'da öğrenci gibiyim

http://www2.yazete.com/pics/news/221...17891512_2.jpgGuti, İstanbul'daki normal bir gününü İspanyol gazetesine anlattı.



Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Guti, Marca gazetesinde yayımlanan demecinde “İstanbul'da yurtdışındaki bir öğrenci gibi yaşıyorum” dedi.

Guti, İstanbul'daki normal bir gününü İspanyol gazetesine anlatırken, yalnız yaşadığını ve kendini bir öğrenci gibi hissettiğini söyledi. İspanyol futbolcu, “Sabah kalktığımda kendime bir portakal suyu yapıyorum ve Beşiktaş tesislerine gittiğimde de takım arkadaşlarım ve teknik heyetle kızarmış ekmek yiyorum. Antremandan sonra öğle yemeğini de tesislerde yiyorum. Tesislerde her futbolcunun bir odası var, biraz kalıp orada siesta yapıyorum. Daha sonra eve dönüp, İspanyol televizyonlarını izliyorum ve ailemle telefonda konuşuyorum. Akşam da gitar çalıyorum. Bu benim hobim ve hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Vücudum ve aklım bana bir değişikliğe ihtiyacın var diyordu ve başka ülkeye gitmeye karar verdim” diyen Guti, “gerçek arkadaşlığı İstanbul'a geldikten sonra anladığını, kendisini arayanların sayısının azaldığını” dile getirdi.

Beşiktaş taraftarı için “Bana çok nazikler, misafirperverler” diyen Guti, çok az Türkçe konuştuğunu, Nihat'ın İspanyolca bilmesinin kendisine çok yardımcı olduğunu ve diğer takım arkadaşlarıyla İngilizce anlaştığını belirtti.

Guti, katolik dininin en önemli bayramı olan Noel'de (24-25 Aralık) İspanya'da ailesi ile olacağını söyledi. Guti'nin, İspanyol gazetecilerle konuştuğunda onlara yönelttiği ilk sorunun “Ekonomik durum nasıl?” olması da dikkati çekti.

Öte yandan, 29 Kasım'da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçıyla ilgili görüşü sorulan Guti, “Görüyorum ki her zaman olduğu gibi çok önceden el Clasico konuşuluyor. Barcelona maçından önce Şampiyonlar Ligi maçı var ama insanlar Nou Camp'ta neler olacağını merak ediyor, normal. Ben Madrid'i bu yıl çok güçlü görüyorum. Mourinho, kısa zamanda, tam bir takım yarattı. Madrid, Nou Camp'ta hep iyi oynar ve bu takım Barcelona'yı yenebilecek gibi geliyor” cevabını verdi.

Bu arada, Marca gazetesi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Guti'ye “hayran” olduğunu ve İspanyol futbolcunun sözleşmesini uzatmak istediğini ileri sürdü.


Beşiktaş'ta Pino korkusu

http://www2.yazete.com/pics/news/221...57898408_2.jpgYönetim, Schuster’in son çıkışlarından rahatsız olurken, savunmayı eleştirdi.

Yöneticiler, “Eğer Galatasaray derbisinde defans böyle oynarsa, Pino dünya yıldızı olur” diye konuştu

Beşiktaş Yönetimi, hemen hemen her maçtan sonra eleştirdiği Schuster’e, önceki günkü maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında kullandığı ifadeler nedeniyle de tepki gösterdi.
Alman hocanın Fatih Tekke’yi fizik olarak hazır olmadığı için oynatmadığını söylemesine bazı yöneticilerin, “Madem böyle düşünüyor, o zaman Guti, Aurelio ve Quaresma’yı tam olarak hazır olmadığı dönemlerde neden oynattı? Hem gol sorunumuz var, hem de golcümüz oynatılmıyor” diye konuştukları öğrenildi.

PROTESTO SESLERİ

Alman hocanın sistemiyle defansın verdiği açıkların ürkütücü boyutlara geldiğini de söyleyen Schuster muhalifi yöneticilerin, “Eğer Galatasaray derbisinde böyle oynarsak, Pino o maçta dünya yıldızı olur. Bu kadar hızlı bir futbolcu, bizim gibi çizgi defansların başına çok büyük belalar sarabilir. İnşallah bunun önlemi alınır” yönünde görüş bildirdikleri kaydedildi.
Öte yandan Beşiktaş Yönetimi’ndeki bazı yöneticilerin, Schuster’e tepkili olması nedeniyle maçlara gitmeyecekleri öğrenildi. Ancak bunun takıma ters tepki yaratmasından korkuluyor.

SCHUSTER 4 YIL GERİYE GÖTÜRDÜ

Beşiktaş’ta gelen gideni arattı, Schuster’in karnesi, Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam’dan daha zayıf çıktı. Alman teknik adam, 13. haftalar sonunda toplanılan puan bakımından Denizli ve Sağlam’ın gerisinde kalırken, Jean Tigana ile aynı performansı gösterdi. 4 yıl önce, 2006-2007 sezonunda Tigana, Schuster gibi 21 puana ulaşırken, geçen sezon Mustafa Denizli yönetiminde 27, 2008-09 sezonunda ilk 6 haftası Ertuğrul Sağlam, 7 haftası da Denizli’nin yönetiminde 25, 2007-08 sezonunda ise Sağlam yönetiminde 24 puan toplamıştı.

Camiye gitti kadro dışı kaldı

http://www2.yazete.com/pics/news/221...37895494_2.jpgSchuster ile Fatih Tekke gerginliğinin asıl nedeni meydana çıktı.

Alman hoca, Konyaspor maçında ilk 11’de oynatmayı planladığı tecrübeli futbolcusunun kendisinden izinsiz cuma namazına gittiğini öğrenince, kadro dışı bıraktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in, sakat olan Bobo ve Nihat Kahveci’nin yokluğuna rağmen Fatih Tekke gibi Avrupa çapında ün yapmış bir golcüyü Konyaspor maçının kadrosuna almaması büyük şaşkınlık yarattı. Hürriyet'in haberine göre; Çoğu kişi bu durumu Tekke’nin, Sivasspor maçı sonrası kendisine küfür eden Alman hocanın üzerine yürüyüp kafa atmaya çalışmasına bağlayıp, “Schuster, Fatih’i kadroya almayarak cezalandırıyor” yorumunu yaptı. Schuster de bu kararının gerekçesini soran gazetecilere, “Fatih, şu anda fiziki olarak oynayacak durumda değil” cevabını verdi.
Fakat, dün yaptığımız araştırma gerçeğin çok farklı olduğunu ortaya koydu. Fatih Tekke, takımın toplantı saatinde cuma namazına gittiği için kadro dışı kalmıştı. Nasıl mı? Olay bütün ayrıntılarıyla aşağıda... Tarih: 19 Kasım 2010 Cuma. Yer: BJK Nevzat Demir Tesisleri.
Takım yemekte Tekke camide
Konyaspor maçına hazırlanan Beşiktaş’ın saat 10.00’da başlayan antrenmanı 11.45’te sona erdi. Tüm futbolcular duşlarını aldıktan sonra öğle yemeği için yemek salonunda yerlerini aldı. Bu sırada Bernd Schuster de Konyaspor karşılaşmasının 18 kişilik kadrosunu açıklamaya hazırlanıyordu ki, birden salonda Fatih Tekke’nin olmadığını farkeder. Hemen yardımcıları Tayfur Havutçu ve Zafer Öğer’e dönüp; “Fatih nerede?” diye sorar. Havutçu ve Öğer cevap veremez, çünkü Fatih’in nereye gittiğinden haberleri yoktur. Schuster, “Bu nasıl iştir” anlamında başını sallar ama ses çıkarmaz. Aradan yaklaşık 30 dakika sonra Fatih Tekke ortaya çıkar ve arkasından Schuster, futbolcusuna sorar:

NİYE HABER VERMEDİN?

- Kimseye haber vermeden çekip gitmişsin. Neredeydin? Aramadığımız yer kalmadı. Buranın kuralları olduğunu unutuyorsun galiba. Bu tesisten benden habersiz bir yere gitmemen gerekirdi.
Fatih kısa bir şaşkınlık yaşar, arkasından açıklamasını yapar:
- Cuma namazına gittim hocam. Gidip gelmem yarım saat sürdü. Bunun sorun olacağını hiç düşünmemiştim.
Kızgınlığı geçmeyen Schuster, sert bir yanıt vererek bu gergin diyaloğu bitirir:
- Benim için ibadet kutsaldır ama iş ahlakı daha da kutsaldır. İbadetini uygun olan her zaman yapabilirsin. Fakat öncelikle buradan, paranı kazandığın yerden izin alman gerek. Çalışmak da bir ibadettir.
Ve Alman hoca daha sonra Konyaspor maçı için belirlediği ilk 11 listesini eline alıp, Fatih Tekke isminin üzerini çizer. Evet, bu olay yaşanmasaydı golcü futbolcu, Konyaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıkacaktı.

SCHUSTER VE TEKKE: YALAN

Beşiktaş’ta Fatih Tekke’nin izinsiz Cuma namazına gittiği için teknik Direktör Schuster tarafından kadro dışı bırakıldığı iddiası yalanlandı.

Beşiktaş Teknik Direktör Bernd Schuster’in, forvet oyuncusu Fatih Tekke'yi izinsiz camiye gittiği için Konyaspor maçının kadrosuna almadığı şeklinde bugün bir gazetede haber çıkmıştı.

Sözkonusu haber, hem Teknik Direktör Schuster hem de Fatih Tekke tarafından yalanlandı.

Schuster ve Tekke, kulübün internet sitesinde yazılı açıklama yaptı.

Schuster, şöyle konuştu: ''Öncelikle dini inançlara saygılı bir insanım ve oyuncularımın dini hassasiyetlerine uygar bir insan olarak saygı duyuyorum. Gazetede yer alan haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. Bu haber, aslında yazan kişinin kendi kurgusundan ibarettir. İdmanlardan sonra takım olarak toplanıp birlikte yemek yemediğimizi tüm gazeteciler çok iyi bilmektedir.

Ayrıca kamp yapmadığımız için maç kadrosunu da maç günü sabahı ter antrenmanından sonra açıklıyorum. Sadece bu açılardan bile haber dayanaksızdır. Türkiye'nin önemli bir gazetesinin bu tür yalan haberlere yer vermesini hayretle izliyorum. Beşiktaşlılar'ın bu tür asparagas haberlere itibar etmemesini rica ederim.''

Fatih Tekke ise şunları söyledi: ''Haberde bahsedildiği gibi teknik direktörüm Bernd Schuster ile bu konuda herhangi bir konuşmamız olmadı. Dini inançlar üzerinden teknik direktörüm ile sorun yaşadığım şeklinde, baştan sona yalan bir haber yayınlaması beni çok üzmüştür. Takımımızdaki birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bu tür yalan haberlere taraftarlarımızın ve kamuoyunun itibar etmemesini rica ederim.”








Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:30 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2