tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bilişim ve Teknoloji Haberleri (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/)
-   -   Oxford Sözlüğe Teknoloji Damgası Selfie (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/131986-oxford-sozluge-teknoloji-damgasi-selfie.html)

Tolga 19.11.13 16:38

Oxford Sözlüğe Teknoloji Damgası Selfie
 
Oxford Sözlüğe Teknoloji Damgası Selfie

Dünyanın en gelişmiş sözlüklerinden biri olan Oxford Sözlük, 2013 yılının kelimesini seçti. Yıla damga vuran kelime, "akıllı telefon ya da webcam'le kendi fotoğrafını çekmek ve sosyal bir medya ağına yüklemek" anlamına gelen "selfie" oldu.

Teknoloji, İngilizlerin köklü sözlüğü Oxford'a da damgasını vurdu. Her yıl, İngilizceye yeni katılan ve en çok kullanılan kelimeyi seçen araştırmacılar, 2013'ün en çok kullanılan kelimesi olarak "kendi fotoğrafını çekmek ve sosyal bir paylaşım sitesine yüklemek" anlamına gelen "selfie" sözcüğünü seçti.

Oxford Sözlüğü Dil Araştırma Programı tarafından yapılan açıklamaya göre, "selfie" sözcüğünün 2012 yılından bu yana kullanımı17 bin kat arttı.

Özellikle akıllı telefonların artışıyla birlikte gündelik hayatta önemli yer edinen, "kendi fotoğrafını çekmek" yani "selfie", henüz Oxford Sözlüğünde yer almıyor. Ancak, önümüzdeki dönemde sözlüğe resmen girmesi bekleniyor.

Kaynak: Gazete5


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:20 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2