tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bilişim ve Teknoloji Haberleri (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/)
-   -   Türksat 4A Yeni Yörüngesine Hareket Etti (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/134795-turksat-4a-yeni-yorungesine-hareket-etti.html)

Kartal 03.06.14 23:12

Türksat 4A Yeni Yörüngesine Hareket Etti
 
Türksat 4A Yeni Yörüngesine Hareket Etti

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden 14 Şubat'ta uzaya fırlatılan Türksat 4A uydusu, bulunduğu yörgündeki testleri tamamladı ve 42 derece doğu boylamındaki yörüngesine yerleşmek üzere harekete geçti.

Türksat 4A Uydusunun Özellikleri

Türksat 4A uydusunun kapsama alanında, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika yer alıyor. 2016'da ömrünü tamamlayacak Türksat 2A uydusunun müşterileri, Türksat 4A uydusuna aktarılacak.

Türksat 4A uydusu kullanılan yeni teknolojiler sayesinde Türksat 2A uydusundan daha fazla kapasite artışı sağlayacak. Türksat 4A uydusu tarafından kullanılacak yeni bir teknoloji olan ''Ka Bant'' frekansı sayesinde Türk televizyon ve radyo kanallarının yayınları, Avrupa ve Asya'nın ardından Afrika'yı da kuşatacak.

Yaklaşık 5 ton ağırlığında olan ve mevcut Türksat uydularına göre daha lü sinyal kalitesine sahip uydunun manevra ömrü 30 yıldan fazla olacak. Uydunun, yaklaşık 5 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:40 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2