tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bilişim ve Teknoloji Haberleri (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/)
-   -   Avuç içinden uyuşturucu testi (http://www.tualimforum.com/bilisim-ve-teknoloji-haberleri/26764-avuc-icinden-uyusturucu-testi.html)

tualim 06.02.09 17:39

Avuç içinden uyuşturucu testi
 
Avuç içinden uyuşturucu testi

İngiltere'de özel olarak geliştirilen 'akıllı cihaz', uyuşturucu ve patlayıcı maddelerle mücadelede polisin işini kolaylaştıracak. Teknoloji harikası cihaz, uyuşturucu madde ve patlayıcıları şüphelinin avuç içine dokunarak tespit ediyor.


Alpaslan Düven / DHA / Londra Londra'nın Haringey Belediyesi'ne bağlı uyuşturucu ve patlayıcı maddelerle mücadele birimi ve bölge polisinin ortak girişimleri sonucu üretilen, uyuşturucu ve patlayıcı maddeleri kolaylıkla algılayabilme özelliğine sahip 'akıllı cihaz', başarıyla denendi.

İlk olarak Muswell Hill'deki bir pub'da uygulanan cihaz, avuç içine temas ettirildiğinde kişinin uyuşturucu ya da patlayıcı maddeye dokunup dokunmadığını anında gösteriyor. Kağıt paralarda da işe yarıyor

Dedektif Chris Donaldson ve çavuş Tom Smyth, kağıt paralarda işe yarayan cihazla ilgili yaptıkları açıklamada, 'akıllı cihazın' henüz test aşamasında olduğunu ve test aşaması tamamlandıktan sonra Haringey'deki eğlence mekanları ve diğer kuruluşlarda uygulanacağını belirtti.



06.02.2009 16:08:40
cnn




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:29 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2