tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLİM ve TEKNOLOJİ > Bilişim ve Teknoloji Haberleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bilişim ve Teknoloji Haberleri Bilişim ve teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve haberler


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Teknoloji Çevrelerinde Merakla Beklenen Dörtlü
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
583

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.02.09, 08:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Teknoloji Çevrelerinde Merakla Beklenen Dörtlü

2009’da teknoloji tutkunlarının merakla beklediği cihazların ortak noktalarına bakıldığında iki özellik öne çıkıyor. Bunlardan ilki, farklı ortamlarda hızlı ve kesintisiz internet erişimi sağlayan ‘Wi-Fi’. İkinci sırada iPhone’la birlikte adeta ‘olmazsa olmaz’ konumuna gelen ‘dokunmatik ekran’ özelliği bulunuyor.


Apple iPod’a kafa tutuyor
Güney Koreli Samsung’un müzikçalar dünyasının iddialı ürünü Apple iPod’un karşısına çıkarmaya hazırlandığı YP-P3, dokunmatik ekran özelliğine sahip. Cihazdaki ‘TouchWiz’ arayüzü, gelişmiş menü ekranındaki özellik ve uygulamaların parmak hareketleriyle hızlı kullanımını sağlıyor. MP3 ve AAC formatlı müzik parçalarının çalınmasını destekleyen yeni model ürün, Flash özelliğine de sahip. Bu sayede Flash ile geliştirilen oyunların müzikçalar üzerinde oynanabilmesi sağlanıyor.
Müzikçalarda iPod’dan farklı olarak FM radyo özelliği de var. Ekran boyutu ise 3 inçi buluyor. Kablosuz iletişim için Bluetooth (Cihazların kablosuz olarak karşılıklı veri alışverişi yapabilmesi) teknolojisini içerisinde bulunduran Samsung YP-P3, ses kayıt uygulamasıyla birlikte geliyor. 4 GB’lık hafıza kapasitesinden başlayarak 32 GB’a kadar çıkacak olan ürün, Uzakdoğu pazarında piyasaya çıkmış durumda.

‘Foto - internet’ makinesi


Son dönemde piyasaya çıkan ürünlerde öne çıkan en önemli özellik hiç kuşkusuz kablosuz internet erişimi sağlayan Wi-Fi teknolojisi. Japon Sony firması da bu özelliği dijital fotoğraf makinesi serisi Cyber-Shot’un DSC-G3 modelinde uygulamış durumda. Böylece halka açık alanlar, oteller, ev-ofisler ve kafelerdeki Wi-Fi noktaları kullanılarak, G3 modeli üzerinden internete bağlanılabiliyor. Wi-Fi sayesinde, çekilen fotoğrafların hızlı yolla internet üzerindeki depolama ve sosyal paylaşım ağı sitelerine aktarımını sağlayan yeni model ürün, içerisindeki web tarayıcısı sayesinde, internet üzerinde sörf imkânı da sağlıyor. Photobucket, Picasa, Shutterfly gibi fotoğraf paylaşım siteleriyle direkt olarak veri paylaşımı sağlayan ürün, çekilen video görüntülerinin de Youtube ve Dailymotion gibi sitelere gönderimine olanak tanıyor. 10 megapiksellik fotoğraf makinesinin LCD ekranı, 3.5 inç boyutunda ve dokunmatik.

Storm, iPhone efsanesini bitirecek mi?



Mobil iletişim pazarında iş dünyasına yönelik olarak geliştirdiği ürünlerle öne çıkan Kanadalı RIM, Blackberry serisine eklediği ‘Storm’ modeliyle iPhone’un karşısına çıktı.
Dokunmatik ekran özelliğine sahip olan ürün için Blackberry tarafında bir uygulama mağazası da açılmış durumda. Bu amaçla kurulan mağazada oyun ve programlar yer alıyor.
Bu arada Blackberry Storm’un içinde, çok fazla enerji harcadığı gerekçesiyle Wi-Fi teknolojisi bulunmuyor. 3.25 inç dokunmatik ekranlı Blackberry Storm’un multimedya özellikleri arasında, 3.2 megapiksel kamera, müzikçalar ve video gösterimi yer alıyor.
Flaşlı fotoğraf çekimi yapılabilen telefon, video tarafında saniyede 30 karelik oynatımına sahip. 128 MB dahili hafıza ve 1 GB hafıza kapasitesi (eMMC) bulunan Storm’da bu kapasiteyi Micro SD kartla artırmak mümkün oluyor. Hızlı internet için 3G destekli olan ürünün ağırlığı ise 155 grama işaret ediyor. Entegre GPS teknolojisiyle gelen telefonda tam takım klavye var.

Dokunmatik ekranda internete yükleniyor

Dokunmatik ekran teknolojisinin tüketiciler tarafından yoğun ilgi görmesinin ardından bu alana Türkiye’de önceki gün piyasaya çıkan ‘5800’ ile adım atan cep telefonu pazarını lideri Finlandiyalı Nokia, N97 ile bu özelliğin üzerine gideceğini ortaya koyuyor.
Dokunmatik ekranlı telefonlar sanal klavye ile kullanılırken Nokia bu üründe kullanıcıya tam takım bir klavyeyi de sunuyor. Kızaklı bir klavyesi bulunan telefon, internet odaklı bir ürün olarak öne çıkıyor.
İnternetin popüler Web uygulamalarıyla birlikte gelecek olan N97, üçüncü parti yazılım-program geliştiricilere de açık bir platform sunuyor. 3.4 inç boyutunda ekran, üçüncü nesil (3G) iletişim ve kablosuz internet tarafında Wi-Fi destekli cihazın ağırlığı ise 160 gram.
Ürünün diğer özellikleri ise şöyle sıralanıyor: El yazısı tanımlama, yakınlık sensörü, stereo hoparlörler. 32 GB dahili hafıza, 16 GB’a kadar microSD kart desteği, MiniUSB girişi, Carl Zeiss mercek 5 megapiksel fotoğraf makinesi, saniyede 30 kare VGA video çekimi, FM radyo ve TV çıkışı.


--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
beklenen, cevrelerinde, dortlu, merakla, teknoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Teknoloji Uzmanı - Teknoloji Uzmanı Hakkında Bilgi - Teknoloji Uzmanı SERDEM Meslekler Rehberi 0 21.05.14 22:42
7. Sınıf Fen ve Teknoloji Testleri ve Yazılı Soruları - Fen ve Teknoloji Testleri SERDEM Fizik 0 27.01.12 18:40
Teknoloji İle İlgili Kompozisyon - Teknoloji Konulu Kompozisyon Örneği Nokia Belirli Gün ve Haftalar ile İlgili Kompozisyonlar 2 05.03.11 05:32
ULEB Avrupa Ligi dörtlü finalinde Olympiakos ile Regal Barcelona Karşılaştı. Jaguar Basketbol 0 10.05.10 08:24
Beklenen Yağmur Okyanus Çocuk Masalları/Çocuk Hikayeleri 0 16.10.08 05:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2