tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Böcekler (http://www.tualimforum.com/bocekler/)
-   -   Bahçe Örümceği (Argiope aurantia)-Bahçe Örümceği Hakkında Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/bocekler/44863-bahce-orumcegi-argiope-aurantia-bahce-orumcegi-hakkinda-genel-bilgi.html)

Fenci 04.05.10 00:21

Bahçe Örümceği (Argiope aurantia)-Bahçe Örümceği Hakkında Genel Bilgi
 
Bahçe Örümceği (Argiope aurantia)-Bahçe Örümceği Hakkında Genel Bilgi

Bahçe örümceği veya öbür adiyle dairevî ağlı örümcek (Argiope aurantia) en iri ve gösterişli örümceklerimizden biridir. 2,5 santim uzunluğundaki karnı, siyah zemin: üzerinde sarı veya turuncu işaretlerle süslüdür. Vücudunun ön kısmı üstte gri, altta sarıdır. Bacakları uzun ve kadifemsidir. Işınsal telli güzel ağını bahçe patikalarının yukarısına örer. Sonrahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbunun tam ortasında başı aşağı olarak bekler.

Bu örümceğin ağı iri ve kuvvetlidir.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgÇapı ortalama 90 -120 santimdir, fakat 180-240 santim çapında olanları da görülmüştür. Ortasındaki zikzaklı tel, örümceğin ağ üzerindeki imzasıdır sanki. Bu örümceğe bundan ötürü bazı yerlerde yazarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgörümcek de derler. Zarara uğrayan ağ her akşam tamir edilir veya yeni baştan örülür.

Dişi, sonbaharda yumurtalarını ceviz iriliğinde parşömenimsi bir ipek kozanın içine yerleştirir. Kozalar kışın eski kamışların tepesinde asılı olarak görülebilirler. Bunlardan birihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgaçılacak olursa, yavruların bu mevsimde yumurtadan çıkmaya başladıkları görülür. Fakat havalar düze-linceye kadar, kozalarda kalırlar.

Haçlı bahçe örümceği (Arenea diademata) Avrupanın mutedil enlemlerinde yaşayan ve yuvarlak ağ ören bahçe örümceklerindendir. Adını, karnının üst yüzeyinin koyuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkahverengi veya grimsi kahverengi zemininin üzerinde sırıtan beyaz işaretlerinden alır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2