tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bolero ve Şal Modelleri (http://www.tualimforum.com/bolero-ve-sal-modelleri/)
-   -   Şal Modelleri Yapılışı Anlatımlı (http://www.tualimforum.com/bolero-ve-sal-modelleri/10978-sal-modelleri-yapilisi-anlatimli.html)

Berrak 10.08.08 22:31

Şal Modelleri Yapılışı Anlatımlı
 
Çiçekli Şal Modeli





http://img144.imageshack.us/img144/7432/ccs1zf6.jpg







Malzemeler:


370 gr krem ip
0 numara tığ

Örülüşü:



Motifin açıklaması
1. sıra:10 zincir çekilip orta için yuvarlak yapılır.
2. sıra:Yuvarlağın içine 10 tane mil başılı dolgu yapılır.
3. sıra: Dolguların üstüne ve arasına 33 tane dolgu yapılır.
4. sıra:4 dolgu yapılır ve araya zincir çekilerek yandaki dolguya batılır ve 8 tane yaprak yapılır.
5. sıra:Yaprakların üzerine 4 dolgu 5 zincir yapılır ve alttaki zincirin ortasına batılırTekrar 5 zincir çekilip 4 dolgu yapılır ve bu sıradada 8 yaprak oluşur.
6. sıra:5 er tane zincir çekilerek yaprakların üstüne ve zincirlerin arasına batılarak sıra tamamlanır.
7. sıra:Alttaki zincirin üstüne 3 dolgu 3 zincir 3 dolgu yapılır 2 zincir çekilir alttaki zincirin ortasına batılıp dolgu yapılır. Tekrar 2 zincir çekilip 3 dolgu 3 zincir 3 dolgu yapılır. Bu sıra böyle devam eder ve motif biter.

Bağlantı motifleri:


10 zincir çekilip üzerine 8 tane dolgu yapılır ve bir direkten diğerine geçerken motifler birbirine bağlanır.

Ön ve arka için toplam 30 motif yapılır. Yaka uzun dolgularla toplanır. Etek uçlarına püskül yapılır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:16 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2