tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Bulaşıcı Hastalıklar (http://www.tualimforum.com/bulasici-hastaliklar/)
-   -   Bulaşıcı Hastalık Nedir? - Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Bulaşır? (http://www.tualimforum.com/bulasici-hastaliklar/134278-bulasici-hastalik-nedir-bulasici-hastaliklar-nasil-bulasir.html)

ASYA 19.04.14 17:23

Bulaşıcı Hastalık Nedir? - Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
 
Bulaşıcı Hastalık Nedir?

Bulaşıcı hastalık ya da Enfeksiyon hastalıkları, herhangi bir yolla insana geçme özelliğindeki hastalık yapıcı mikropların veya parazitlerin vücuda girmesiyle ortaya çıkan hastalıklardır. Bulaşıcı hastalığa yakalanan kişilerin iyileşme çabalarının yanı sıra hastalığın yayılmasını önlemek için de dikkatli hareket etmesi çok önemlidir.



Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
Hastalığı yapan organizmalar, virüsler, bakteriler, riketsialar, mantarlar olabilir. Bütün bulaşıcı hastalıklar bir veya birkaç yolla insana geçebilme özelliğindedir. İnsandan insana, hayvandan insana olduğu gibi, topraktan insana da bulaşma gerçekleşebilir.




Başlıca bulaşıcı hastalıklar: Belsoğukluğu, Bruselloz, Çiçek hastalığı, Difteri, Dizanteri (amipli veya basilli), Grip, Hepatit, Kızamık, Kolera, Menenjit, Psittakoz, Sıtma, Suçiçeği, Tetanos, Tularemi, Tüberküloz, Uyku hastalığı, Zatürre, Tifo, Tifüs.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:50 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2