tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Çocuk Masalları/Çocuk Hikayeleri (http://www.tualimforum.com/cocuk-masallari-cocuk-hikayeleri/)
-   -   İstanbul'un Fethi/Türk Tarihinden Hikayeler (http://www.tualimforum.com/cocuk-masallari-cocuk-hikayeleri/24886-istanbulun-fethi-turk-tarihinden-hikayeler.html)

Okyanus 12.01.09 16:43

İstanbul'un Fethi/Türk Tarihinden Hikayeler
 
İstanbul'un Fethi


Bir çocuk varmış her çocuk gibi gezip oynamayı çok severmiş. Babası onun hal ve hareketlerinden akıllı ve zeki bir çocuk olduğunu anlayınca özel hocalar tutarak çok güzel bir şekilde eğitim almasını sağlamış. Tam yedi yaşında iken yedi tane yabancı dil biliyormuş. İşte bu çocuk Osmanlı padişahlarından ikinci Murat'ın oğlu Fatih Sultan Mehmet'miş.
Bir gece küçük Fatih'i uyku tutmamış. Hocası gece yarısı olduğu halde hâlâ uyumadığını fark edince yanına gitmiş. Bir de bakmış ki küçük Mehmet yerde uzanmış kalemlerle bir şeyler çiziyor. Merak edip "Ne yapıyorsunuz Sultanım" diye sorunca küçük Fatih'ten büyük bir cevap almış. "İstanbul u fethediyorum." İşte Fatih Sultan Mehmet çocukluk yılları İstanbul'un fethi'nin hayalleriyle geçmiş.
Büyümüş koskocaman bir delikanlı olmuş. Tam 21 yaşındayken Osmanlı imparatorluğunun padişahı olmuş. Hayallerinin süslediği bu şehrin fethine Hocası Akşemsettinin duaları ve Ulubatlı Hasan gibi nice yiğit askerleriyle hazırlanmış. Hatta Rumeli hisarının planını bizzat padişahın kendisi hazırlamış. Vezirleri de sırtında taş taşıyarak kalenin yapılmasına yardım etmişler.

Fatih, tam 21 yaşına gelince çocukluk hayallerini süsleyen planı uygulamaya koymuş. Öyle bir plan yapmış ki gemileri denizden değil karadan yürütmüş. Gece gündüz uyumadan planlar hazırlamış. Bir de "Ulubatlı Hasan” adında dev cüsseli bir askeri yok mu? Düşmanın üzerine öyle bir atılmış ki diğer arkadaşları da ardı sıra arkasından surlara tırmanmaya başlamışlar. Öyle savaşıyormuş ki Bizans askerleri nereye kaçacaklarını şaşırmışlar. Surların üzerine kadar çıkmayı başaran "Ulubatlı Hasan"ın " o sırada ayağı bir taşa takılıp surlardan aşağı düşmüş. Bizans askerleri, bu kahraman askeri surların dibinde görünce ok ve taş yağmuruna tutmuşlar. Ulubatlı Hasan bütün gücüyle direnerek bayrağı burçlara dikmeyi başarmış. O kadar çok yara almış ki, sağ kolunu kullanamaz hale gelmiş. Ulubatlı Hasan, vücûduna saplanan okların tesiriyle surların üzerinde şehit düşmüş ama 29 Mayıs 1453 günü İstanbul'un Fethi gerçekleşmiş.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2