tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Çocuk Masalları/Çocuk Hikayeleri (http://www.tualimforum.com/cocuk-masallari-cocuk-hikayeleri/)
-   -   Çilek Kız ve Çiçekçi Oğlan (http://www.tualimforum.com/cocuk-masallari-cocuk-hikayeleri/67327-cilek-kiz-ve-cicekci-oglan.html)

Mavi Lord 11.02.11 05:53

Çilek Kız ve Çiçekçi Oğlan
 
Çilek Kız ve Çiçekçi Oğlan


Çilek kız, her günkü gezilerinden birine çıkmıştı lüks arabasıyla. Evlenme vakti ne zaman gelecek? diyorlardı onun için, ama o oralı bile değildi.
Dolaşırken, o araba hiç de balkabağı olmuyordu, çünkü o külkedisinin aksine çok zengin doğmuştu.
Bir gün arabası masal şehrin kırmızı ışıkalrında durunca, bir oğlan yaklaştı ve ona çiçek sundu. Şöyle bir konuşma geçti aralarında:
-Kimsin sen?
-Hiçkimseyim, şu an. Çiçekçiydim 5 dk. önce ama bu çiçekleri size satmaya getirmedim,
hediye etmeye getirdim.
Teşekkür ederek aldı Çilek Kız. Onu gönül yumağına sardı.
Eve gitti, yemek yedi, uyudu.
Ertesi gün oğlan onun evini bulmuş ve malikanenin büyük bahçesinin kapısındaki nöbetçilerle cenkleşir bir şekilde, uyandırdı onu uykusundan sabahın dokuzunda.
-Bırakınn Diye bağırdı aşağdaki grevlilere.
Aşağı salona inen Çilek Kız, ona kendisini nasıl bulduğunu sordu? Çocuk, Masal Şehri Sheekker Nfus Cüzdanı`ndan bulduğunu açıkladı:
-Şeyy, nüfus kağıdınzı düşürmüşsünüz dün...
-Peki, ver öyleyse
Bir kutu getirmişti oğlan Çilek Kız`a. Meraklandı, alıp sallamaya başladı oğlanın elindekini Çilek Kız, bir sağa bir sola. Takırdayan bir şeyler vardı kutunun içinde.
-Ne bu, kırılacak bişey mi yoksa?
-Yook, kırılmaz. Ama güzel bir hediye.
Ben gittikten sonra açın. Hoşçakalın...
dedi ve gitti oğlan. Çilek Kız, adını bile öğrenememişti.


Her günkü öğlenden sonraki gezilerini hatırlattıklarında Çilek Kıza, heyecanla
-Tamamm, şimdi geliyorum diye seslendi. Giysilerini giymiş, artık hazırdı.
Her zamanki süslü arabasına binecekti. Görevli gene centilmence kapıyı açtı.
Kız o gün sabah çocuğun verdiği kutudakileri ayaklarına giymişti. Evet, oğlan çok şirin ayakkabılar almıştı hediye olarak. Kırmızı ve üstüne mavi ve beyaz işlemeli ayakkabılar. Çokçana da parlıyordu bunlar.

Araba bir süre gitti, sonra dünyada böyle karşılıksız sevgi besleyenlerin de olduğunu görebilmekten içi sevinç doldu, üstelik bu hediyeler kendisine olmuştu. Masal Şehri`nde herkese kendilerinin, ailesinin dağıttığı Çilek kurusundan ağzına bikaç tane attı ve sevinci katlandı!!
Çocukk, sanki onun bu dediklerini ve yürek atışlarını uzaklardan duymştu. O an,araba bir koca balkabağıona dönüştü. Smashing Pumpkins`ten `Tonight Tonight` şarkıları çalmaya başladı havada. Ara pencereden şöföre baktı, hiçbir şeyin farkında değildi, belli ki güçlü yankıları duymamıştı. Dışarıya baktı pencerelerden, her şey aynı seyrinde devam ediyordu. Pastel şehirde pastel entarili nsanlar akıyordu. Ama içerisi sanki bir atlıkarıncaya dönüşmüştü.
Çilek Kız çilek tabletlerinden biraz daha attı ağzına, bunu yaparken hopp diye yakalamaya çalışmıştı zerreleri bu sefer havada, çok neşelenmişti. Güzel şeylerin daha güzeli olabilmeli diye düşündü
Tonight Tonight`taki şemsiyeli beyefendi ve hanımefendiler büyükçe bir top mermisiyle sanki hırsızın ulaklarına ortak gibi bir paydayla oraya gönderilmişler, ama şimdi Ay Dede'nin üzerinde oynuyrlardı. Sıçrayıp koşuyorlardı...
Lüks arabasının, güzel giysilerinin, çilek kurusu fabrikalarının çok şey bile olmadığını, ama sımsıcacık verilen hediyelerin bunları da aştığını o an anladı Çilek Kız

-


Akın Akça


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2