tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Çorbalar (http://www.tualimforum.com/corbalar/)
-   -   Katıklı Çorba (http://www.tualimforum.com/corbalar/12036-katikli-corba.html)

ASYA 14.08.08 15:23

Katıklı Çorba
 
Katıklı Çorba

MALZEMESİ
2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı kuru fasülye (şeker fasülyesi)
1 demet dereotu
4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurdu ya da torba yoğurdu tercih edilir)
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF
Bir gece önceden birlikte bol suyla ıslatılmaya koyduğunuz aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi ertesi gün yıkayın ve süzün.
Buğday ve fasülyeyi bol soğuk suyun içine atarak, taşma yapmasın diye de tencerenin kapağını yarı açık tutarak haşlanmaya bırakın.
Haşlanma suyu bakliyatların en az 4-5 parmak üstüne çıkmalıdır.
Tuzu en son eklenir ve bakliyatlar iyice yumuşamaya başladığında altı söndürülür.
Bir tarafta derin bir kabın içinde yoğurdu çatalla iyice çırpın ve koyu bir ayran kıvamına getirin.
Fasulye ve buğdaylı karışım ılıklaştığında bu koyu kıvamlı ayranla karıştırın.
Üzerine yazın ince kıyılmış dereotu kışın da bol kuru nane serpiştirerek servise sunun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2