Kremalı Bezelye Çorbası Kremalı Bezelye Çorbası http://img269.imageshack.us/img269/3...zelyeorbas.jpg Akşam yemeklerinde sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı bezelye çorbasını tercih edebilirsiniz. 1 bardak bezelye kullanılarak hazırlanan çorba, derin dondurucda kalmış bezelyeleri değerlendirme imkanı sunuyor. Malzemeler 1 su bardağı bezelye 1 adet soğan 2 su bardağı sıcak su 100 gram süt kreması 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Dere otu (üzerini süslemek için) Hazırlanışı Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Orta boy tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın. Soğanları tencereye ilave edip, kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynadığında bezelyeleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ocaktan indirip, el blendırıyla ezin. Üzerine kremayı ekleyip, karıştırın. Çorbayı tekrar ocağa alıp 5 dakika karıştırarak pişirin. Pişen çorbayı kaselere alıp üzerini dere otuyla süsleyin. Afiyet olsun |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:57 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2