tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diğer Spor Dalları (http://www.tualimforum.com/diger-spor-dallari/)
-   -   Avrupa Devi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom (http://www.tualimforum.com/diger-spor-dallari/84739-avrupa-devi-vakifbank-gunes-sigorta-turk-telekom.html)

Jaguar 15.10.11 14:48

Avrupa Devi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom
 
Avrupa devi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom

Voleybol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom mutlu sona ulaştı.


Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Azerbaycan’ın Rabita Bakü takımını 25–13, 25–20 ve 25-18'lik setler sonucunda 3-0'lık skorla mağlup ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

51. Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Türk ekibi, 2005 yılından bu yana son 6 sezondur kupayı kazanan İtalyan takımlarına da 'dur' dedi ve bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olarak da tarihi bir başarıya imza attı.
Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, 2004 yılında Bursa'da düzenlenen Top Teams Kupası Dörtlü Finali'ni, 2008 yılında ise yine Bursa'da organize edilen Challenge Kupası Dörtlü Finali'ni kazanmayı başararak, müzesinde 2 Avrupa kupası bulunduran tek kulüp durumuna gelirken, bugün elde ettiği şampiyonlukla Avrupa'daki üçüncü kupasına ulaştı. Takım, bu dev turnuvayı yenilgisiz olarak tamamlayarak bir ilke de imza attı.
12 MAÇTA 12 GALİBİYET

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna oynadığı tüm maçlarını kazanarak ulaştı. Dörtlü finale 10'da 10 galibiyetle gelen Türk ekibi, dörtlü finalde Fenerbahçe Acıbadem ve Rabita Bakü galibiyetleri ile 12'de 12 yapıp namağlup olarak şampiyon oldu.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk takımı olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncuları şampiyonluk kupasını CEV Başkanı Andre Meyer'in elinden aldı.
Şampiyonaya (A) Grubu'nda başlayan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Polonya'nın Bank BPS Fakro Muszyna, Rusya'nın Zerechie Odintsovo ve Sırbistan'ın Kızılyıldız takımlarıyla mücadele etti. Grupta oynadığı 6 maçı da kazanan Türk ekibi, lider olarak 12'li play off'a kaldı. Bu turda Polonya'nın Aluprof Bielsko -Biala takımıyla eşleşen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, iki maçı da 3-1'lik skorlarla kazanarak turu geçti. 6'lı play off turunda bir diğer Türk temsilcisi Eczacıbaşı Vitra ile eşleşen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, ilk maçı 3-0, ikinci maçı ise 3-2 kazanıp namağlup olarak dörtlü finale yükselmeyi başardı.
Vakıfbank Güneş Sigorta, dörtlü finalin ilk maçında Fenerbahçe Acıbadem'i 3-2, finalde ise Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 mağlup etti ve tarihi bir başarıya ulaştı.



EN İYİLER VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM’DA

Dörtlü finalin en değerli oyuncusu Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un Polonyalı oyuncusu Malgorzata M.Glinka seçildi. Glinka ile birlikte şampiyon Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un 6 oyuncusu en iyiler kategorilerinde ödül aldı.
Şampiyona sonrası seçilen en iyiler:
  • En Değerli Oyuncu (MVP): Malgorzata M. Glinka (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
  • En iyi manşet alan oyuncu: Gözde Sonsırma (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
  • En iyi servis atan oyuncu: Natalya Mamadova (Rabita Bakü)
  • En iyi pasör: Özge Kırdar Çemberci(Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
  • En iyi libero: Gizem Güreşen (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
  • En iyi blokçu ödülü: Maja Poljak (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)
  • En iyi smaçör: Manon Flier (Scavolini Pessaro)
  • En skorer oyuncu: Jelena Nikolic (Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom)

http://i.tmgrup.com.tr/tk/2011/10/14...1919465330.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2