tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Renç Koçibey Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/22058-renc-kocibey-hayati-biyografisi.html)

Metrix 11.12.08 19:43

Renç Koçibey Hayatı ( Biyografisi )
 
Renç Koçibey Hayatı ( Biyografisi )

Renç Koçibey, 1942 yılında İstanbul'da doğmuştur. Bir dönem Fransa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönerek Saint Joseph Lisesi'ni bitirmiştir. Motorsiklet tutkusunun ardından ralliye merak sardı. Türkiye'deki ilk rallisini 1968 yılında Anadol ile kazandı. Ardından Türkiye Ralli'sini birçok defa daha kazandı. Özellikle yokuş aşağı ve kötü hava şartlarındaki üstün pilotluğuyla tanınırdı. 1984'de Balkan Şampiyonluğu kazandı. 1988'de dünyanın en iyi Mitsubishi pilotu seçildi ve iki kez Paris-Dakar Ralli'sine katıldı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Koçibey, 9 Şubat 1993'te Ali Sipahi Ralli'si için İzmit yakınlarında yaptığı hazırlık sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etti.

İpek 27.06.09 20:24

Koçibey Biyografisi,Koçibey Hayatı,Koçibey Yaşamı,Renç Koçibey Kimdir?
 
Koçibey Biyografisi,Koçibey Hayatı,Koçibey Yaşamı,Renç Koçibey Kimdir?

1942 yılında İstanbul’da doğan Renç Koçibey, gençlik yıllarında motosikletle başladığı mekanik sporlara, otomobil yarışçılığıyla devam etti. Otomobildeki ilk başarısına, 1968′de Türkiye’de düzenlenen ilk resmi müsabaka olan Trakya Rallisi’nde aldığı birincilikle ulaştı. Otomobil sporlarının ülkemizde yerleşmesi ve gelişmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. 25 yılda hemen hemen tüm yarışmalara katıldı. Yurt dışındaki rallilerde, ülkemizi başarıyla temsil etti. 1976 ve 1979 yıllarında Uluslararası Türkiye Rallisi’nde birincilik kazandı. 1984′te Balkan Şampiyonu oldu.

1992 yılında kamyon kullanarak katıldığı Paris Cap Rallisi’nde Afrika’nın içlerinde çok zor günler geçirmesine rağmen, finişe ulaşabilmesiyle övgü aldı. Türkiye’nin ilk lisanslı yarışçılarından olan Koçibey, İSOK-İstanbul Otomobil Sporları Kulübü’nün sicil kurulu üyeliğini de yürüttü. 1993 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybetti.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:08 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2