tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Chris Jericho-Christina Keith Irvine Hayatı(Smackdown)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2337

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.10.09, 17:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Chris Jericho-Christina Keith Irvine Hayatı(Smackdown)

Chris Jericho-Christina Keith Irvine

Christina Keith Irvine (d. 9 Kasım, 1970 Manhassett, New York) Chris Jericho olarak bilinen Kanadalı-Amerikalı aktör, radio sunucusu, rock müzikçisi ve güreşçidir. Şu sıralar WWE'nin SmackDown brandinde güreşmektedir Ayrıca Jericho ilk Undisputed şampiyonudur.
Chris Jericho WWE'nin yanısıra World Championship Wrestling, Extreme Championship Wrestling ve bazı Meksikalı, Kanadalı ve Japon federasyonlarda güreşmiştir.
Jericho beş kere dünya şampiyonu olmuş bir güreşçidir. WCW World Heavyweight Championship kemerini iki kere ve WWF Championship kemerini bir kere kazanmıştır.
Babası Ted Irvene eski National Hockey League oyuncusudur.

Chris Jericho,19 yaşında Hart Brothers School of Wrestling'e girdi. İki ay sonra şovlarda güreşmeye hazır hale geldi ve Ekim 1990'da debut yaptı. Helloween'ın Walls of Jericho albümünden Jericho ismini kullanmaya başladı.
Jericho, Tony Condello için çalışmaya başladı ve Adam Copeland (Edge), Jason Reso (Christian Cage) ve Terry Gerin (Rhino) ile Northern Manitoba turlarında görev aldı. Ayrıca Calgary's Canadian National Wrestling Alliance (CNWA) ve Canadian Rocky Mountain Wrestling (CRMW) federasyonlarında da güreşti. 1992 kışında Meksika'da bulundu. Bazı küçük federasyonlarda ve şehrin en büyük federasyonu olan Empresa Mexicana de Lucha Libre (EMLL) da güreşti. 1994'de Japonya'da Wrestling And Romance federasyonunda güreşti. 1994 CRMW ve Smoky Mountain Wrestling organizasyonlarında gözüktü. 1995'de Wrestling and Romance federasyonun düzenlediği Super J Cup'a katıldı ama Chris Benoit'ya kaybetti.
1996 yılında Mick Foley'nin, Paul Heyman'a tavsiyesi üzerinde Extreme Championship Wrestling federasyonunda güreşmeye başladı. Haziran 1996'da ECW World Television Title kemerini kazandı. Bu maç onun Birleşik Devletler'deki ilk teke tek maçıydı. ECW'da kendi bulduğu Chris Jericho ismini kullanmaya başladı. Ve Jericho, WCW'nun dikkatini çekmeye başladı.

13 Ocak 2003'de Jericho, Kane, Rob Van Dam ve Batista'yı yenerek Royal Rumble maçı için istediği giriş numarasını seçme hakkını kazandı. Chris Jericho, Shawn Michaels'dan sonra ikinci olarak ringe girdi. Christian, Jericho'nun kılığına girip Michaels'a saldırdı ve Jericho, Michaels'ı eledi. Ama Michaels intikamını aldı ve Test'in Jericho'yu elemesine sebep oldu. Jericho, Michaels ve Jeff Hardy ile çekişmeye başladı. Chris Jericho ve Shawn Michaels Wrestlemania XIX'de karşı karşıya geldiler ve Michaels roll-up ile rakibini mağlup etti.Jericho maç sonrasında rakibine saldırdı.
2003'ün sonlarında Jericho, Trish Stratus ile, Christian ise Lita ile aşk hikâyesine başladılar. Ama bu Jericho'nun Trish ile mi yoksa Christian'ın Lita ile mi daha önce yatabileceği için Kanada Doları için yapılmış bir iddiaydı. Trish Stratus bunu duydu ama kendisiyle Jericho'nun arkadaş kalmalarını kabul etti. Christian ve Trish Stratus arasında bir maç oldu ve Christian bu maçta Jericho'nun hareketi olan Walls of Jericho'yu kullanarak Trish'i pes ettirdi. Wrestlemania XX'de yapılan maçta Christian, Jericho'yu, Trish'in Jericho'ya yanlışlıkla vurması (Vurduğu kişiyi Christian sandı) sonucu roll-up ile pinledi. Maçtan sonra Trish Stratus, Jericho'ya saldırdı ve Christian ile birlikte ringden ayrıldılar. Backlash'de Jericho, Christian ve Trish'i handicap maçında yendi.
Jericho Unforgiven'da Christian'ı yendi ve yedinci kez Intercontinental kemerini kazandı. (Edge sakatlandığı için kemer boşta ilan edilmişti.) Sonraki Raw pay-per-view olan Taboo Tuesday'de taraftarlar Jericho'nun rakibi olarak Shelton Benjamin'i seçti ve Benjamin Intercontinental kemerini kazandı.
Survivor Series'de, Chris Jericho, Randy Orton, Chris Benoit ve Maven takımı, Triple H, Batista, Edge ve Snitsky ile karşılaştı. Bu maçın özelliği yenen takımın her üyesinin bir hafta Raw'da Genel Menajer olacak olmasıydı. Maçı Jericho'nun takımı kazandı ve Genel Menajerlik sırası Jericho'ya geldiğinde, Jericho, Triple H'de olan World Heavyweight Championship kemerini boşta ilan etti. Bunun sebebi ise bir hafta önce yapılan kemer maçının berabere bitmiş olmasaydı. New Year's Revolution'da Jericho kendisinin de olduğu Triple H, Chris Benoit, Batista, Randy Orton ve Edge'in de bulunduğu Elimination Chamber maçı ayarladı. Shawn Michaels ise bu maç için özel hakemdi.Chris Jericho maçta Batista tarafından elendi.
Wrestlemania 21'da Jericho ilk Money in the Bank maçına katıldı. Bu maçı Jericho buldu ve WWE'de maçın yapılmasını kabul etti.Jericho, Shelton Benjamin, Chris Benoit, Kane, Christian ve Edge bu maçta mücadele etti ve kazanan Edge oldu. Backlash'de Jericho, Shelton Benjamin ile Intercontinental kemeri için karşılaştı ama kaybetti. 12 Haziran 2005'de Jericho, ECW One Night Stand pay-per-view programında ilk maçını Lance Storm'a karşı yaptı. Jericho, "Y2J" yerine "Lionheart" gimmickini kullandı. Maçı Jason ve Justin Credible'ın karışmasıyla kaybetti.
Haziran'ın sonlarında Jericho bir kez daha heel oldu. Jericho, Christian'ın da bulunduğu WWE Championship için yapılan Triple Threat maçını John Cena'ya kaybetti. Çekişmeleri devam etti ve Summerslam'de bir kez daha kemer için maç yapıldı ama yine Cena kazandı. Bir sonraki gece yapılan Raw'da Jericho ve Cena bir kez daha karşılaştı ama bu bir "You're fired" maçıydı ve kaybeden kovulacaktı. Cena tekrar kazandı ve Raw Genel Menajeri Eric Bischoff (hikâye olarak) güvenlik ile Jericho'yu arenadan dışarı çıkarttı. Jericho her ne kadar yalvarsada bu bir işe yaramadı. WWE'nin resmi web sitesi uzun vadeli kontratı sona erdikten sonra Jericho ile kısa vadeli bir kontrat yaptıklarını ve 22 Ağustos'da John Cena ile olan maçından sonra kontratının bittiğini açıkladı. 25 Ağustos'da Jericho, WWE'den ayrıldığını web sitesinde yayınladı. John Cena ile olan maçının "şimdilik" son maçı olduğunu ve güreşe dönebileceğini, dönerse de tekrar WWE'ye katılacağını söyledi. Jericho'nun resmi web sitesi basın açıklaması ekledi. Fozzy ile turda olduğunu, rol aldığını, XM Radio şovunu sunduğunu, The Rock of Jericho, VH1'ın Best Week Ever programında gözükeceğini ve MuchMusic's Video on Trial programında konuk anlatıcı olacağını söyledi.
24 Eylül'de Jericho'nun dönüşü ile ilgili videolar yayınlanmaya başladı. Bu videolarda "Save Us" ve "2nd Coming" gibi yazılar yazıyordu. Jericho 19 Kasım 2007'de WWE'ye ve Raw brandine geri döndü. Randy Orton'ın promosunu böldü ve WWE kemerini alarak taraftarları Orton'dan kurtaracağını söyledi. Jericho iki yıl aradan sonraki ilk maçını 26 Kasım'da olan Raw'da yaptı ve yeni bitirici hareketi Codebreaker ile Santino Marella'yı yendi. Armageddon'da Randy Orton ile WWE kemeri için maça çıktı. Jericho maçı John "Bradshaw" Layfield'ın kendisine saldırması sonucu diskalifiye ile kazandı ama kemer Orton'da kaldı. JBL ile çekişmeye başladı ve Royal Rumble' da karşılaştılar. Jericho maçı JBL'e sandalye ile vurması sonucu kaybetti. No Way Out'da Jericho dördüncü kez Elimination Chamber maçına çıktı. Shawn Michaels, JBL, Umaga ve Jeff Hardy'nin de bulunduğu maçı Triple H kazandı. 10 Mart'ta ki Raw ' da Jeff Hardy'yi yendi ve Intercontinental kemerini sekizinci kez kazandı.
9 Haziran'da olan Raw'da Jericho heel oldu ve Shawn Michaels'a saldırdı. Night of Champions' da Intercontinental kemerini Michaels yüzünden Kofi Kingston'a kaybetti. 28 Temmuz'da ki Raw ' de son olarak The Highlight Reel programını sundu. Unforgiven'da Shawn Michaels'a Unsanctioned maçında yenildi. Fakat gecenin ana maçına şampiyon CM Punk yerine dahil oldu ve World Heavyweight Championship kemerini kazandı. 22 Eylül'de kemerini CM Punk karşısında kafes maçında korudu. Daha sonra Jericho'nun No Mercy'de kemerini Michaels'a karşı koruyacağı açıklandı. Jericho kemerini No Mercy'de yapılan merdiven maçında korudu. Cyber Sunday' de Jericho kemerini Batista'ya kaybetti. Bu maçta özel hakem Steve Austin' di. Sekiz gün sonraki üç saatlik özel Raw şovunda kemerini kafes maçında geri aldı. Survivor Series'de kemerini John Cena'ya kaybetti. 8 Aralık Raw ' da yılın güreşçisi Slammy Award ödülünü kazandı. Armageddon'a kemerini Cena'dan geri almak için uğraştı ama başarılı olamadı.
12 Ocak 2009'da Stephanie McMahon (hikayede) onu kovdu. Sonra ki hafta McMahon, Jericho'yu kendisinden ve taraftarlardan özür diledikten sonra işine geri aldı. CM Punk'ı yenerek World Heavyweight Championship kemeri için yapılacak Elimination Chamber maçına katılmaya hak kazandı. No Way Out' da maça Rey Mysterio ile birlikte başladı ve Mike Knox'u eledi. Ayrıca Kane ve John Cena'nın da elenmesine yardımcı oldu. Jericho'yu, Mysterio eledi. Jericho The Wrestler filminin aktörü Mickey Rourke ve WWE Hall of Fame üyeleri ile çekişmeye başladı. Ric Flair, Roddy Piper, Jimmy Snuka ve Ricky Steamboat'a saldırdı ve meydan okudu. WrestleMania XXV'de yapılan maçı Jericho kazandı ama maçtan sonra Mickey Rourke, Jericho'ya saldırdı.


Bitirici ve diğer hareketleri
Breakdown (Full nelson facebuster) – 2001–2005
Codebreaker (Running double knee facebreaker) – 2007–
Lionsault (Running Middle rope springboard moonsault)
Liontamer (sırta Elevated Boston crab with a knee)
Walls of Jericho (Elevated Boston crab)
Armbar
Backhand chop
Diving spinning back elbow strike
Double powerbomb pin
Double underhook transitioned into either a backbreakeror a powerbomb
Enzuigiri, bazen koşarak
Flashback (Sleeper slam, sometimes to an oncoming opponent)
Giant swing – WCW
Leapfrog body guillotine to an opponent draped over the second rope preceded by theatrics
Jericho Spike(Hurricanrana, bazen top rope' dan)
Low–angle running dropkick to an opponent in the tree of woe position, usually preceded by shouting "Come On, Baby!" - WCW
Missile dropkick
One–handed bulldog
Spinning wheel kick
Springboard dropkick ring apronundaki rakibe
Springboard plancha
Pinning the opponent with a foot on their chest while posing and shouting "Come On, Baby!"

Menajerleri
Curtis Hughes
Ralphus
Stephanie McMahon
Trish Stratus
Lance Cade
Takma adları
Y2J
The Sexy Beast
The Ayatollah of Rock 'n' Rolla
Lionheart (Meksika, Japonya, ECW, WCW)
The Man of 1,004 Holds (WCW)
The King of the World
The King of Bling-Bling
The Savior of the WWE
The Living Legend

Giriş müzikleri
"Rock America" - Danger Danger (SMW)
"Soul Crusher" - White Zombie (ECW)
"Electric Head part 2 - The Ecstacy" - White Zombie (ECW)
"The Days of My Life" (Prodüksiyon müziğinin enstrümantal versiyonu) (WCW)
"Basketball Highlights #12" (WCW)
"California Sun" (WCW)
"One Crazed Anarchist" - Aircraft Music Library
"Break Down the Walls" - Jim Johnston ve Adam Morenoff (WWF/E)
"King of My World" - yazan Jim Johnston, söyleyen - Saliva (WWE; 2002)
"Don't You Wish You Were Me?" - Fozzy (WWE; 2005)
Babası Ted Irvine eski National Hockey League oyuncusuydu.

Jericho'nun karısının ismi Jessica Lee Lockhart, oğlunun ismi Ash Edward Irvine (d.24 Eylül 2003) ve ikiz kızlarının isimleri Cheyenne Lee Irvine ve Sierra Lorreta Irvine (d.18 Temmuz 2006).
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
chris, chris jericho, chris jericho biyografi, chris jericho biyografisi, chris jericho hakkında, chris jericho hakkında bilgi, chris jericho hakkında genel bilgi, chris jericho hayatı, chris jericho kim, chris jericho kimdir, chris jericho özgeçmişi, chris jericho yaşamı, christina keith ırvine, christina keith ırvine biyografisi, christina keith ırvine hayatı, christina keith ırvine kimdir, christina keith ırvine yaşamı, hayatismackdown, irvine, jerichochristina, keith, smackdown yıldızı chris jericho, smackdown yıldızı chris jericho biyografisi, smackdown yıldızı chris jericho hayatı, smackdown yıldızı chris jericho kimdir, smackdown yıldızı chris jericho yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Chris Vance Biyografisi - Chris Vance Kimdir - Chris Vance Hayatı -Chris Vance Yaşamı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 04.01.11 22:04
Canavar Abyss-Chris Parks Hayatı (Smackdown) Okyanus Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 09.10.09 01:28
Chris Masters -Chris Mordetzky Hayatı (Smackdown) Okyanus Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 09.10.09 01:27
Chris Benoit Hayatı (Smackdown) Okyanus Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 09.10.09 01:26
Chris Jericho Resimleri-Christina Keith Irvine Resimleri-Smackdown Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 07.10.09 01:10


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2