tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Amanda Coetzer Biyografisi-Amanda Coetzer Hayatı-Amanda Coetzer Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/42937-amanda-coetzer-biyografisi-amanda-coetzer-hayati-amanda-coetzer-kimdir.html)

Falcon 23.01.10 11:55

Amanda Coetzer Biyografisi-Amanda Coetzer Hayatı-Amanda Coetzer Kimdir?
 
Amanda Coetzer Biyografisi-Amanda Coetzer Hayatı-Amanda Coetzer Kimdir?

Amanda Coetzer (22 Ekim 1971'de Hoopstad, Güney Afrika'da doğmuştur) Güney Afrikalı en başarılı kadın tenis oyuncusudur.

Coetzer 1988 yılında profesyonel olmuş ve 2004 yılında tenisi bırakmıştır. İlk üst düzey tekler başarısını 1993 yılında Melbourne'de ve ikincisini de yine aynı yıl Tokyo'da kazanmıştır.

Coetzer, 1992 yılında dünya kadınlar sıralamasında ilk 20'ye girmiş ve sonraki 10 yıl boyunca pozisyonunu korumuştur. Düzenli olarak kendinden daha üst sıradaki rakiplerini yenerek ününü geliştirmiş ve 1997 yılında Dünya Sıralamasında 3. sıraya yükselmiştir. Birçok üzdüren galibiyeti ve küçük boyu dolayısıyla kendisine "Küçük Katil" lakabı takılmışıtır.

Kariyeri

1995 yılında Kanada Açık Tenis Turnuvası'nda Coetzer, dünya sıralamasında ilk 5'te yer alan üç oyuncuyu yenmeyi başardı; Steffi Graf (1.), Jana Novotná (4.) ve Mary Pierce (5.) – finalde ise Monica Seles'e kaybetmiştir. Graf'ın yenilmesi 32 maçlık bir yenilmezlik serinin de sonu olmuştur.

1996 yılında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Coetzer, Grand Slam'de yarı finale ulaşan ilk Güney Afrikalı bayan olurken, burada Anke Huber'e üç sette kaybetmiştir.

1997 yılı Coetzer'in kariyerindeki en başarılı sezon olmuştur. Avustralya Açık yarı finaline üst üste iki yıl ulaşması ile dördüncü turda Dünya sıralamasında 1. sırada yer alan Graf'ı yenmiştir. Daha sonra Graf'ı ikinci defa Berlin'de çeyrek finalde yenmiştir, üstelik Graf'a kariyerinin en ağır yenilgisini 56 dk.da 6-0 ve 6-1 lik setlerle tattıtarak...

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2