tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/)
-   -   Serena Williams Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/diger-sporcularin-hayati-biyografileri/8225-serena-williams-hayati-biyografisi.html)

Güllü 26.07.08 06:57

Serena Williams Hayatı ( Biyografisi )
 

Serena Jameka Williams

(d. 26 Eylül 1981) dünyanın eski 1 numarası, Amerikalı bayan tenisçi. 8 Grand Slam şampiyonluğu ve çift bayanlarda bir olimpiyat altın madalyası vardır. Serena Williams bu zaferleriyle şimdiden tenis dünyasının en önemli oyuncularından birisi olmuştur. 2005 yılında dünyaca ünlü bir tenis dergisi tarafından son 40 yılın en iyi 17. oyuncusu seçilmiştir. Genç yaşında kız kardeşi Venus Williams ile profesyonel hayata adım atmış ve kısa sürede dünyanın 1 numarası olmuştur.
Serena Williams, özellikle hücum baseline'ı güçlü olan bir oyuncudur. Oyununun amacı rakibini kontrol altına almaktır. Güçlü servisleriyle, agresif servis returnleriyle bunu fazlasıyla başarmaktadır. Arasıra yaptığı tutarsız atışları, Williams'ın teknik açıdan bazı zaaflarının olduğunu göstermektedir.

Okyanus 09.07.12 00:39

--->: Serena Williams Hayatı ( Biyografisi )
 
Serena Williams

Serena Jameka Williams, (d. 26 Eylül 1981), Amerikalı profesyonel bayan tenisçi. 13 Grand Slam şampiyonluğu ve çift bayanlarda iki olimpiyat altın madalyası vardır. Serena Williams bu zaferleriyle şimdiden tenis dünyasının en önemli oyuncularından birisi olmuştur. 2005 yılında dünyaca ünlü bir tenis dergisi tarafından son 40 yılın en iyi 17. oyuncusu seçilmiştir. Genç yaşında kız kardeşi Venus Williams ile profesyonel hayata adım atmış ve kısa sürede dünyanın 1 numarası olmuştur.Dünyanın en çok para kazanan bayan sporcusudur.

Serena Williams, hücum vuruşlarındaki sertlikle bilinen bir oyuncudur. Etkili servisleri dışında, ağır forehandi ve hem geri çizgi, hem de file önündeki kontrollü vuruşları, bitirici voleleri ile rakiplerine üstünlük sağlayan Serena, zaman zaman agresif return vuruşlarıyla da etkli olmaktadır. Serena Williams, pek çok otoriteye göre fiziğe dayalı güç tenisinin tarihteki en önemli uygulayıcısı olarak gösterilmektedir.

Serena Williams'ın en güçlü yönü olarak olağanüstü mental gücü olarak gösterilebilir. Kariyerinde geriye düştüğü pek çok önemli maçı çeviren Serena, tenis tarihinde üç ayrı grand slam turnuvasını şampiyonluk yolunda maç puanı kurtararak kazanan tek oyuncu unvanına sahiptir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:30 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2