tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Niccolo Paganini Biyografisi - Niccolo Paganini Hayatı - Niccolo Paganini Kimdir? (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/108910-niccolo-paganini-biyografisi-niccolo-paganini-hayati-niccolo-paganini-kimdir.html)

SERDEM 06.10.12 16:36

Niccolo Paganini Biyografisi - Niccolo Paganini Hayatı - Niccolo Paganini Kimdir?
 
Niccolo Paganini Biyografisi - Niccolo Paganini Hayatı - Niccolo Paganini Kimdir?


Niccolo Paganini ; İtalyan müzikçisidir (Cenova 1782-Nice 1840).
http://img825.imageshack.us/img825/6...lopaganini.jpg
Çok küçük yaşta keman çalmaya başladı, önemli bir eğitim dönemi geçirmeden bütün İtalya’da yeteneğini ve üstün zekasını kabul ettirdi. 8 yaşında virtiüoz, 10 yaşında besteci, 20 yaşında ise herkesin tanıdığı bir deha olarak müzik dünyasında seçkin bir yer aldı. 1805'te Lucca Sarayı’nda birinci kemancı oldu, sonraki yıllarda İtalya ve yabancı ülkelerde konserler vermeyi sürdürdü. 1828'den sonra Viyana, Polonya, Almanya, Bohemya, Paris, Londra ve Hollanda’da çaldı ve büyük ilgi gördü. En güç, çalınması olanaksız sayılan parçaları bile daha ilk görüşte çalabilen bir yeteneğe sahipti. Gelmiş geçmiş keman virtüozlarının en büyüğü ve en önlüsü olan Paganini, sanatını solo keman için 24 capriccio (1818) ve 6 keman konçertosu ile süsledi. Ayrıca gitar dörtlüklere de besteledi. Liszt, Schumann, Brahms, Casella, Dallapiccola ve Blacher gibi ünlü besteciler onun temaları üzerine çeşitlemeler yazdılar.

Paganini, 27 Mayıs 1840'da Fransa'nın Nice şehrinde gırtlak kanserinden öldü, ölmeden önce günah çıkartmayı kabul etmediği için, uzun yıllar boyunca ölüsüne gömülecek yer verilmeyen müzisyen İtalya'nın Parma şehrinde gömülüdür. İtalyan Posta İdaresi 1982 yılında, doğumunun 200. yılı anısına bir hatıra pulu bastırmıştır.Klaus Kinski kendi çektiği ve başrolünü oynadığı "PAGANINI" filminde ünlü virtüözün hayatını anlatmıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2