tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   I. Franciscus Biyografisi - I. Franciscus Kimdir - I. Franciscus Hayatı - I. Francisc (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/123705-i-franciscus-biyografisi-i-franciscus-kimdir-i-franciscus-hayati-i-francisc.html)

Kartal 14.03.13 17:15

I. Franciscus Biyografisi - I. Franciscus Kimdir - I. Franciscus Hayatı - I. Francisc
 
I. Franciscus Biyografisi - I. Franciscus Kimdir - I. Franciscus Hayatı - I. Franciscus Yaşamı

Papa I. Franciscus (okunuşu fransiskus, Latince: Franciscus PP. I, Almanca: Franziskus I., Fransızca: François I, İngilizce: Francis I., Papa olmadan önceki adı: Jorge Mario Bergoglio , Türkçeleştirilmiş: Papa Fransis) (17 Aralık 1936'da Buenos Aires, Arjantin) taşıdığı Papa ünvanıyla Dünya çapında 1,2 milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesinin en büyük ruhanî lideridir. 13 Mart 2013'te saat 18:09 (UTC) papa olarak seçildiği, Dünya'ya Sistine Şapeli'nin bacasından yükselen beyaz dumanla iki gün gibi kısa bir seçim süreci sonunda 115 kardinal arasındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgseçilmiştir. 266. papa olarak seçilen I. Franciscus, Latin Amerika doğumlu olup Amerika'dan ve Güney Yarıküre'den gelen ilk papadır. İtalyan kökenlidir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...SJ%2C_2008.jpg

Papa I. Franciscus

Seçilmeden önce „Tanrı'nın sofu adamı“ ve „daha çok sessiz aydın“ olarak bilinen I. Franciscus,tekrar tekrar (...) aktif olarak ülkesinin politik tartışmalarınahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkatılmış (ve karışmış), ayrıca (...) daha fazla sosyal adâlet için (çalışan) olarak bilinirdi.

Hayatı

Ebeveyni Mario ve Regina Bergoglio, İtalya'dan Arjantin'e göç etmişlerdi. Babası demiryolu işçisiydi. Temel eğitimden sonra kimyager olan Bergoglio, 1958'de Cizvitler'e katıldı. Önce Şili'de beşeri bilimler tahsil eden Bergoglio, Buenos Aires'e döndükten sonra San Miguel'deki Máximo San José Yüksek 'sinde felsefe tahsilini 1960'ta bitirdi. İlahiyat tahsilini de 1970'dehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtamamladı. 1969'da papazlık sakramentini alarak aynı üniversitede ilahiyat doçenti oldu.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2