tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Günseli Başar Biyografisi - Günseli Başar Kimdir - Günseli Başar Hayatı - Günseli (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/127144-gunseli-basar-biyografisi-gunseli-basar-kimdir-gunseli-basar-hayati-gunseli.html)

Kartal 20.04.13 19:48

Günseli Başar Biyografisi - Günseli Başar Kimdir - Günseli Başar Hayatı - Günseli
 
Günseli Başar Biyografisi - Günseli Başar Kimdir - Günseli Başar Hayatı - Günseli Başar Yaşamı

Günseli Başar (D. 22 Ocak 1932 Diyarbakır) - (Ö. 20 Nisan 2013 İstanbul) Eski Türkiye ve ilk "Avrupa Güzeli".

Günseli Başar 22 Ocak 1932 yılında, subay olan babasının görevi nedeniyle bulundukları Diyarbakır'da dünyaya geldi. Güzel Sanatlar Akademisinde moda okurken, 1952 yılında hocalarının ısrarıyla katıldığı, İtalya'nın Napoli Kentinde düzenlenen bir güzellik yarışmasında birincilik kazanarak, Avrupa güzeli ünvanını aldı. Birinci evliliğini işadamı Kutsi Beğdeş ile, ikinci evliliğini ise dönemin İzmir belediye reisi Faruk Tunca ile yaptı. İkinci evliliğinden 1 kız çocuğu, ve daha sonraki yıllarda kızından 2 torun sahibi oldu. Halen Bodrum'da yaşamaktadır.

Eski Türkiye ve ilk 'Avrupa Güzeli', 81 yaşındaki Günseli Başar, İstanbul'da vefat etti. 2 yıldan bu yana mücadele ettiği Alzaimer hastalığı nedeniyle tedavi görmek için uzun süreden bu yana yaşadığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden dört ay önce İstanbul'a giden ve kızı Aslı Tunca'nın evinde kalan Başar'ınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdurumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığı belirtildi...

Hayatı

İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenci iken Cumhuriyet gazetesi tarafından düzenlenen bir güzellik yarışmasına katıldı ve 1951'de Türkiye güzeli seçildi. Ertesi yıl İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen Avrupa Güzellikhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyarışmasında Türkiye'yi temsil etti ve Avrupa güzeli seçildi ve Avrupa'da güzellik ünvanını kazanan ilk Türk oldu.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2