tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Beate Zschaepe Biyografisi - Beate Zschaepe Kimdir - Beate Zschaepe Hayatı - Beate Zs (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/128512-beate-zschaepe-biyografisi-beate-zschaepe-kimdir-beate-zschaepe-hayati-beate-zs.html)

Kartal 08.05.13 13:55

Beate Zschaepe Biyografisi - Beate Zschaepe Kimdir - Beate Zschaepe Hayatı - Beate Zs
 
Beate Zschaepe Biyografisi - Beate Zschaepe Kimdir - Beate Zschaepe Hayatı - Beate Zschaepe Yaşamı

Beate Zschaepe Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasında baş sanık.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...26-600x387.jpg

Boğaziçi Seri Cinayetleri şüphelileri


Neonazi Seri Cinayetleri

Neonazi Seri Cinayetleri ve medyada Boğaziçi Seri Cinayetleri veya Döner Cinayetleri adıyla da anılan, 2000-2007 arası Almanya'da gerçekleşen ırkçı seri cinayetler on kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır. Saldırılar Türk göçmenleri ve bir Yunan göçmeni hedef almıştır. Saldırılardan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) isimli neonazi terör örgütü sorumlu olarak öne çıkmıştır.

Cinayetlerin kurbanları genelde dönerci dükkanı sahipleri gibi küçük işletme sahipleriydi. Alman yetkililer cinayetler için üç şüpheli tespit etti. Şüphelilerden ikisi 4 Kasım 2011'de başarısız bir banka soygunununhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgardından intihar etti. Geriye kalan kadın şüpheli ise polise teslim oldu. Bir Alman yargı yetkilisi, cinayetlerin neonazi bağlantıları olduğunu söyledi.

Medyada sıkça kullanılan Dönerci Cinayetleri ve kısmen Boğaziçi Seri Cinayetleri tanımlamalarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdışlayıcı ve aşağılayıcı olması nedeniyle tepki toplamıştır. Alman Dil Bilimleri Enstitüsü tarafından Dönerci Cinayetleri adlandırması "Yılın En Kötü İfadesi" olarak seçilmiştir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:22 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2