tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Diger Ünlülerin Biyografileri (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/)
-   -   Şirin Payzın Biyografisi - Şirin Payzın Kimdir - Şirin Payzın Hayatı - Şirin Payzın (http://www.tualimforum.com/diger-unlulerin-biyografileri/129649-sirin-payzin-biyografisi-sirin-payzin-kimdir-sirin-payzin-hayati-sirin-payzin.html)

Kartal 25.05.13 12:43

Şirin Payzın Biyografisi - Şirin Payzın Kimdir - Şirin Payzın Hayatı - Şirin Payzın
 
Şirin Payzın Biyografisi - Şirin Payzın Kimdir - Şirin Payzın Hayatı - Şirin Payzın Yaşamı


http://img809.imageshack.us/img809/4617/itym.jpg
Şirin Payzın 1968 yılında İstanbul'da doğdu. Yüksek öğrenimini Ankara’da ve New York'da tamamlayan Payzın, halen CNN TÜRK'te "Yeni Gün Hafta Sonu"nu hazırlayıp sunuyor. Ayrıca, muhabirliğe de devam ediyor. Şirin Payzın, CNN TÜRK'ün kurulduğu 1999 yılında kıdemli diplomasi muhabiri olarak göreve başladı. 2002 yılının Eylül ayına kadar bu görevini sürdürdü.

Muhabirlik görevi süresince, Pakistan’daki askeri darbe, AB Helsinki Zirvesi, İsrail'de ikinci intifada, İran’da seçimler, Bağdat'ta yaşanan krizler, 11 Eylül sonrası New York’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu da dahil olmak üzere, sıcak haberleri CNN TÜRK adına yerinde izledi. Bu dönemdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgaralarında Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref gibi isimlerin de bulunduğu pek çok ülkenin lideriyle konuştu. Ankara'da diplomasi muhabiri olarak Türk dış politikasına dair haberler ve röportajlar yaptı. 2001 yılında "Dünyada Bugün" programını hazırladı ve sundu. Irak’tan izlenimlerini "Perspektif" programı için belgesel olarak hazırladı. 2003 yılının Mart ayında başlayan, Irak Savaşı sırasında ise TRT adına İran'a giden ve buradan özel bir program hazırlayan Payzın, CNN TÜRK’e geçmeden önce 1994-1999 yılları arasında ATV ana haber bülteni kadrosunda diplomasi muhabirliğihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyaptı. ATV ve Sabah Gazetesi adına gittiği yurt dışındaki pek çok haber sırasında devlet başkanlarıyla özel röportajlar gerçekleştirdi.

1997'de Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajla Türkiye Gazetecilerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgCemiyeti "Yılın Röportajı" ödülünü kazandı. “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle "2004 Metin Göktepe Yılın Görüntülü Haber Ödülü"nü kazandı.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:41 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2